banner

The Voice of Project Management

09-05-19

De Projectmanagement Parade is het grootste congres voor de Projectmanagement community in Nederland. Dit initiatief van IPMA Nederland, hét platform voor projectmanagement in Nederland, behandelt jaarlijks een breed spectrum aan actuele ontwikkelingen, uitdagingen en best practices. Van, voor en door de Project Professional.

 

Dit jaar vond de Projectmanagement Parade plaats op 16 april 2019 in ‘s-Hertogenbosch. De Projectmanagement Parade stond in het thema van de toekomst van projectmanagement. De context waarin professionals en organisaties opereren verandert continue en duidelijk is dat de professionals en organisaties van de toekomst alleen bestaansrecht hebben als ze kunnen bijdragen aan een nieuwe, duurzame maatschappij. Purpose dus. En purpose vraagt om leiderschap. Adaptief leiderschap.

 

Dit jaar organiseerde IPMA Young Crew het Project Management Championship (PMC), waar NIMO sponsor was én Bart Hoitink als jurylid fungeerde. Het Project Management Championship is een 3-fase competitie bestaande uit een kwalificatieronde, de nationale finale en de internationale finale. De internationale finale wordt elk jaar georganiseerd door een ander land. 

 

Het championship richt zich op studenten in het hoger onderwijs die projectgerelateerde cursussen volgen. Het doel is om de betrokkenheid van studenten op het gebied van projectmanagement te verhogen, om de belangstelling voor professioneel projectmanagement op nationaal en internationaal niveau te verhogen en om de dialoog, de kennisuitwisseling en knowhow tussen onderzoek en het bedrijf te bevorderen. 

In onderstaand blog leest u hoe jurylid Bart Hoitink de dag heeft ervaren:

Onlangs heb ik tijdens de IPMA PM Parade in de jury mogen zitten van een challenge voor jonge veelbelovende projectmanagers in spé. Studenten die al tijdens hun studie doorhebben dat projectmanagement een belangrijk vak is, waarbij ze leren als team samen te werken, inhoud-overstijgend te kunnen denken, en vooral ook hoe inspirerend het is om samen resultaten te bereiken en dit te kunnen vieren. Het voelde als The Voice of Holland, maar dan voor jonge projectmanagers. En daarvan is er een hoop onontdekt talent!

 

Georganiseerd door de IPMA Young Crew, maakten de deelnemers tijdens de dag kennis met meerdere facetten die projectmanagement zo boeiend maken: beginnen aan iets nieuws, iets onbekends, met een team dat nog niet op elkaar is ingespeeld. Gesprekken met opdrachtgever en andere belanghebbenden, elk met hun eigen beelden van wanneer het project een succes is. Afwegingen maken, keuzes maken en weer doorgaan. Omgaan met wijzigingen, die toch altijd weer onverwacht komen, hoe goed ook alles is gepland.

 

Mooi was dat (project) management theorieën werden gebruikt voor een goede analyse en aanpak van het project. Zo zag ik dat droge tentamenstof leven werd ingeblazen. Gaandeweg de dag ontwikkelde zich een steeds beter beeld over welk team de challenge zou kunnen gaan winnen.

 

Ofschoon de nummer twee het beste resultaat had gehaald, blonk het winnend team uit in het beste proces om te komen tot het resultaat.

 

Zij luisterden het beste naar alle betrokkenen, en vertaalden dit in een aanpak die resultaatgericht was, zo goed mogelijk rekening houden met verschillende wensen. Ook het teamwork gaandeweg het project verliep het best, met goede taak- en rolverdeling, hoge betrokkenheid en een helder doel. Dit resulteerde terecht in een grote prijsbeker met fles champagne, en uitzending naar de wereldfinale.

 

 

Projectmanagement Parade 2019 64

 

  • Competenties

Heeft u specifieke vragen?

contact

Nog plaatsen beschikbaar bij

IPMA-C theorie

Aanmelden voor deze training

IPMA-D

Aanmelden voor deze training

Plannen en organiseren

Aanmelden voor deze training