IPMA niveau B

Vergroot jouw zelfkennis en zelfinzicht

 

Voor jou als ervaren manager in de domeinen project-, programma-, of portfoliomanagement biedt IPMA niveau B certificering de gelegenheid om aan te tonen dat je al je competenties met succes hebt ingezet in complexe projecten, programma’s of een portfolio. Het is ook een gelegenheid om kritisch naar je eigen functioneren te kijken en, mede op basis van feedback van anderen, hierin te groeien.

Onder begeleiding van een ervaren NIMO IPMA-coach werk je toe naar het internationaal erkende IPMA niveau B certificaat. Je staat bewust stil bij de manier waarop je je ervaring benut en zichtbaar maakt, en je doet nieuwe ervaringen op. Hierdoor bewijs je dat je het IPMA niveau B certificaat waard bent en vergroot je tegelijkertijd je zelfinzicht. Daarvan kan een lopend project, programma of portfolio direct profiteren. Zo wordt dit begeleidingstraject meer dan het behalen van een certificaat.

 

NIMO Project Management Instituut is niet voor niets marktleider in IPMA training en begeleiding.

 

Doelgroep

Certificering op IPMA B niveau is bedoeld voor de zeer ervaren projectmanager, programmamanager en portfoliomanager. Voor deze certificering gelden specifieke ervaringseisen:

  • In de afgelopen 8 jaar heb je minimaal 60 maanden (‘niet-overlappende’) ervaring opgebouwd in één van de drie domeinen;
  • Gedurende minimaal 36 van deze 60 maanden heb je initiatieven gemanaged die aan de specifieke complexiteitseisen van een IPMA-B initiatief voldoen. De rest van je initiatieven mag op IPMA-C niveau zijn.

 

Doel

Het doel van onze begeleiding is tweeledig:

  • Je bent optimaal voorbereid op het IPMA niveau B assessment interview en voorafgaand mondeling theorie-examen;
  • Door gerichte feedback krijg je inzicht in je functioneren als project-, programma- of portfoliomanager, en kun je jezelf verder ontwikkelen.

 

Werkwijze

We begeleiden je bij alle stappen van de praktijkcertificering. Omdat iedere kandidaat zijn eigen kennis en ervaring heeft is het programma individueel. Je doorloopt dit met je persoonlijke begeleider, een ervaren IPMA coach.

 

Het programma start met een pre-assessment. Als voorbereiding daarop ontvang je in te vullen ervaringsdocument.
Aan de hand van je ervaring en toepassing van de vaardigheden in de door jou gemanagede projecten bepaal je samen met de begeleider of certificering mogelijk is. Blijk je (nog) niet aan de toelatingseisen te voldoen, dan betaal je alleen de kosten voor het pre-assessment.

 

In overleg kiezen we het initiatief dat zich het best leent voor certificering en stellen we een werkplan op. In de sessies begeleiden we je bij het opstellen van de documenten die je moet opleveren: het ervaringsdocument, de managementsamenvatting, het zelfassessment en het rapport. Aan het rapport kun je beginnen wanneer IPMA Certificering op basis van de overige documenten je daarvoor toestemming geeft. Daarnaast bereiden we je voor op het mondeling theorie-examen, dat je voorafgaand aan het assessment interview aflegt. Tenslotte bereiden we gezamenlijk het assessment interview voor en doen we een oefensessie.

 

Duur

Houd rekening met een doorlooptijd van zes tot negen maanden. We doen de begeleiding in meerdere sessies en uitgebreide online en schriftelijke begeleiding. De sessies vinden plaats bij NIMO in Amersfoort of online.

 

Certificeringsprocedure en certificaat

LET OP: de gedetailleerde beschrijving van alle stappen van de officiële certificeringsprocedure vind je op de website van IPMA Certificering.
Voor deze procedure moet je je zelf bij IPMA Certificering aanmelden door een persoonlijk account aan te maken. Via dit account wordt ook de betaling verwerkt. Om deze reden zijn de aanmelding bij IPMA Certificering en de kosten voor de beoordelingen, het assessment-interview en het schriftelijke of mondeling theorie-examen NIET opgenomen in de prijs voor de begeleiding door NIMO.

 

Na afloop van het interview laten de assessoren weten of je voldoet aan de eisen voor IPMA niveau B. Wanneer dat het geval is, ontvang je enige tijd later het officiële IPMA niveau B certificaat ‘Certified Senior Project Manager’, ‘Certified Senior Programme Manager’ of ‘Certified Senior Portfoliomanager’.

Lead begeleider IPMA

Wil Hendrickx

juni 2024
Geen evenementen gevonden!

Heb je vragen?

Wil je met meerdere collega’s een training volgen? Kies dan voor incompany programma.

 

Ons team beschikt over ruime ervaring in projecten, op alle niveaus, in alle sectoren, in binnen- en buitenland.

juni 2024
Geen evenementen gevonden!