Maritieme industrie

NIMO – voor de Maritieme industrie

 

De maritieme industrie kenmerkt zich door intensieve samenwerking in de hele keten, van tekenen van het contract tot aan een behouden vaart. Vaak gaat de aandacht vooral naar de techniek; deadlines en budgetten staan regelmatig zwaar onder druk. Een projectmatige aanpak en professioneel projectmanagement is daarom essentieel.

Juist door het multidisciplinaire karakter, en de betrokkenheid van eindklant, diverse partners en leveranciers, maakt dat bij een maritiem project veel aandacht moet worden besteed aan deze samenwerking. Zowel in de vorm van helder gedefinieerde en afgebakende werkpakketten, als in goede afspraken omtrent planning, raakvlakken, taken en verantwoordelijkheden. En zeker omdat het om zoveel partijen gaat, is goed stakeholdermanagement en de juiste invloed uitoefenen een belangrijk thema.

 

NIMO kent de uitdagingen van de maritieme industrie; we leren onze deelnemers hoe een project met volle kracht vooruit kunt stuwen, wat de aanpak is als je in zwaar weer terecht kan komen en wat er nodig is om als projectmanager richting een veilige haven te navigeren.

Bart Hoitink

CEO

Groei in projectmanagement?

Wij zijn trots op onze bijdrage voor o.a.:

“De industrie vraagt om gecertificeerde projectmanagers.”

Frits Haselhoff – Senior Project Manager, Thales