CAPM® opleiding

Over de opleiding PMI-CAPM®

 

CAPM® staat voor Certified Associate in Project Management en is een certificering die verzorgd wordt door PMI® (Project Management Institute®). Deze opleiding is gericht op projectmedewerkers en -managers die succesvol deel willen nemen aan het examen CAPM®.

CAPM® is een belangrijke erkende certificering voor projectmedewerkers en (beginnende) -managers. Je kunt CAPM’s in bijna elk land vinden en, in tegenstelling tot andere certificeringen die zich richten op een bepaalde regio of domein, is de CAPM® echt wereldwijd. Als CAPM® kun je in vrijwel elke branche werken, met elke methode en op elke locatie.
De organisaties zelf profiteren ook: wanneer meer dan een derde van de medewerkers CAPM®-gecertificeerd zijn, blijken deze organisaties meer van hun projecten op tijd, binnen het budget te voltooien.

 

CAPM® betekent dat je de wereldwijde taal van projectmanagement spreekt en begrijpt en je verbonden bent met een gemeenschap van professionals, organisaties en experts over de hele wereld.

“In an increasingly projectized world, PMI professional certification ensures that you’re ready to meet the demands of projects and employers across the globe. With a PMI certification behind your name, you can work in virtually any industry, anywhere in the world, and with any project management methodology.”

Doelgroep

De CAPM® opleiding met examen is bedoeld voor beginnende projectmanagers en projectmedewerkers/ondersteuners van projectmanagementprocessen

 

De volgende criteria zijn vanuit PMI voor een CAPM®-certificering van toepassing:

  • Middelbare schooldiploma, MBO en/of HBO-propedeuse;
  • 23 uur opleiding projectmanagement.

Deze CAPM® opleiding zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de opleidingsvereiste voor projectmanagement.

 

De CAPM®-certificering biedt erkenning aan professionals die een carrière in projectmanagement beginnen en aan projectteamleden die hun kennis van projectmanagement willen kunnen aantonen.

 

Je komt in aanmerking voor de wereldwijd erkende certificering als Certified Associate in Project Management (CAPM)® wanneer je hebt aangetoond dat je kennis bezit van de principes en terminologie van ‘A Guide to the Project Management Body of Knowledge’ (PMBoK© Guide). Daarbij ben je in staat om de kennis toe te passen op praktijkervaringen die een groeiend competentieniveau in de praktijk van projectmanagement betekenen.

 

Doel

Het doel van deze examengerichte opleiding is het voorbereiden op het behalen van het CAPM®-examen en het CAPM®-certificaat.

 

Het CAPM®-examen gaat uit van de ‘Project Management Body of Knowledge’ (PM-BoK©) en is ontwikkeld door het Project Management Institute (PMI). De PM-BoK© biedt een internationaal geaccepteerde standaard voor projectmanagement. Het gedachtengoed is vastgelegd in het handboek ‘A Guide to the Project Management Body of Knowledge’ (PM-BoK©).

 

Het examen is gebaseerd op verschillende referenties en omvat onder andere:

  • Guides to the Project Management Body of Knowledge (PMBoK© Guide) 6th Edition & 7th edition;
  • The Agile Practice Guide.

 

Meer informatie over de inhoud van het CAPM®-examen is te vinden op de website van PMI: https://www.pmi.org/certifications/certified-associate-capm

 

Na de opleiding ben je (beter) in staat om:

  • Het terrein van projectmanagement integraal te overzien;
  • Situaties die zich voordoen in projecten te herkennen en te plaatsen in de theorie;
  • De kennisgebieden en de processen van de PMBoK© Guide weer te geven en in de praktijk toe te passen;
  • Projectmanagement te ondersteunen bij het opzetten, inrichten en aansturen van complexe projecten;
  • Jezelf voor te bereiden op het CAPM®-examen;
  • Het examen ‘Certified Associate in Project Management’ succesvol af te leggen.

 

Opzet en studiebelasting

De opleiding telt vier opleidingsdagen. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we de vereisten voor certificering en de kennis die benodigd is voor het examen. Ook bespreken we hoe de theorie in de praktijk past of zich toont. Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op het bespreken van de verschillende onderdelen en het bespreken van examenvragen om zodoende het niveau te peilen.

 

Om de opleidingstijd efficiënt te gebruiken, vragen wij tussen de bijeenkomsten te bestuderen wat tijdens de bijeenkomsten is besproken en bijbehorende multiple-choice oefenvragen te maken, zo bereid je je optimaal voor op het examen CAPM®.

De studiebelasting is afhankelijk van de mate waarin jij in staat bent kennis tot je te nemen. De studiebelasting bedraagt 45 tot 60 uur (naast de opleidingsdagen).

 

Om intensieve betrokkenheid en voldoende individuele aandacht te garanderen, kunnen aan deze opleiding maximaal 12 personen deelnemen.

 

Examen en certificaat

Na het afronden van de opleidingsbijeenkomsten meld je jezelf aan voor het CAPM®-examen via PMI: https://www.pmi.org/certifications/certified-associate-capm

 

De kosten voor het examen zijn niet opgenomen in de prijs van de opleiding.

 

Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je het CAPM®-certificaat.

Ronald-Verheijden-250x250

Associate lead trainer PMI

Ronald Verheijden

Deze opleiding is op dit moment alleen beschikbaar voor incompany groepen.

Ons team beschikt over ruime ervaring in projecten, op alle niveaus, in alle sectoren, in binnen- en buitenland.

juli 2024
Geen evenementen gevonden!