IPMA niveau C Praktijk

Reflecteer op je functioneren en groei door in het vak

 

Voor jou als projectmanager biedt IPMA niveau C certificering de gelegenheid om aan te tonen dat je al je competenties met succes hebt ingezet in projecten of deelprojecten. Het is ook een gelegenheid om kritisch naar je eigen functioneren te kijken en, mede op basis van feedback van anderen, hierin te groeien.

Dit is de tweede stap (na het deelcertificaat theorie) richting certificering op IPMA C niveau waarbij je omschrijft welke projecten je hebt gemanaged en hoe je dat gedaan hebt. Deze documenten vormen de basis voor het assessment-interview: twee IPMA assessoren beoordelen of je voldoet aan de praktijkeisen voor IPMA niveau C.

 

Een ervaren IPMA coach van NIMO begeleidt je bij het schrijven van de bovengenoemde documenten en bij de voorbereiding op het interview.

 

Doelgroep

De begeleiding is gericht op projectleiders en projectmanagers die in aanmerking komen voor certificering op het niveau IPMA niveau C. Dat betekent:

  • Dat je op het moment van je interview een geldig IPMA niveau C deelcertificaat hebt. Het deelcertificaat IPMA-C is 18 maanden geldig;
  • Dat je in de afgelopen 6 jaar 36 maanden projectmanagementervaring hebt opgedaan.;
  • Dat de projecten die je hebt gemanaged aan de minimumeisen van een IPMA niveau C project voldoen.

 

Doel

Het doel van onze begeleiding is tweeledig:

  • Je bent optimaal voorbereid op het IPMA niveau C assessment;
  • Je krijgt feedback op je functioneren in je rol als projectmanager.

 

Werkwijze

De begeleiding IPMA niveau C begeleid je bij alle stappen van de praktijkcertificering. Omdat iedere projectmanager zijn eigen kennis en ervaring heeft is het programma individueel. Je doorloopt dit met je persoonlijke begeleider, een ervaren IPMA coach.

 

Het programma start met een pre-assessment. Als voorbereiding daarop ontvang je het in te vullen ervaringsdocument. Aan de hand van je ervaring en toepassing van de vaardigheden in de door jou gemanagede projecten bepaal je samen met de begeleider of certificering mogelijk is. Blijk je (nog) niet aan de toelatingseisen te voldoen, dan betaal je alleen de kosten voor het pre-assessment.

 

In overleg kiezen we het project dat zich het best leent voor certificering en stellen we een werkplan op. In de sessies begeleiden we je bij het opstellen van de documenten die je moet opleveren: het ervaringsdocument, de managementsamenvatting en het zelfassessment.

 

Tenslotte bereiden we gezamenlijk het assessment-interview voor en doen we een oefensessie.

 

Duur

Meerdere sessies en uitgebreide online en schriftelijke begeleiding. De sessies vinden plaats bij NIMO in Amersfoort of online.

 

Certificeringsprocedure en certificaat

LET OP: de gedetailleerde beschrijving van alle stappen van de officiële certificeringsprocedure vind je op de website van IPMA Certificering.

 

Deze procedure verloopt via je persoonlijk account bij IPMA Certificering wat vóór je IPMA-C examen is aangemaakt. Via dit account wordt ook de betaling verwerkt. Om deze reden zijn de aanmelding bij IPMA Certificering en de kosten voor de beoordelingen en het assessment-interview NIET opgenomen in de prijs voor de begeleiding door NIMO.

 

Na afloop van het interview laten de assessoren weten of je voldoet aan de eisen voor IPMA niveau C. Wanneer dat het geval is, ontvang je enige tijd later het officiële IPMA niveau C certificaat ‘Certified Project Manager’.

Lead begeleider IPMA

Wil Hendrickx

juli 2024
Geen evenementen gevonden!

Heb je vragen?

Wil je met meerdere collega’s een training volgen? Kies dan voor incompany programma.

 

Ons team beschikt over ruime ervaring in projecten, op alle niveaus, in alle sectoren, in binnen- en buitenland.

juli 2024
Geen evenementen gevonden!