Wie wij zijn

NIMO focust op ontwikkeling van mens en organisatie op het gebied van projectmatig werken, project-, programma- en portfoliomanagement. Met professionals die zelf ervaren hebben hoe theorie en praktijk met elkaar te verbinden om écht impact te maken. Wij trainen, coachen en adviseren onze klanten en hun medewerkers op alle niveaus, in alle sectoren, in binnen- en buitenland. Met veel aandacht voor toepassing in de praktijk. Dat doen we met veel plezier en trots. Elke dag weer!

Specialisme is een keuze

Mede dankzij ons motto ‘Specialisme is een keuze’ staat NIMO al ruim 35 jaar stevig in haar schoenen. Projecten en programma’s zijn dé manier om vernieuwing en verbetering te realiseren. Professioneel projectmanagement en projectmatig werken zijn hiervoor in elke organisatie kritische succesfactoren.

 

Door de jaren heen bewegen we mee met de ontwikkelingen, zonder op elke hype in te springen. We geloven in een duurzame aanpak, waarbij de strategische doelen van onze klanten en de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers centraal staan.

 

Dat betekent dat we altijd kijken welk traject het beste past bij de strategische doelen van onze klanten en de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers. Dat kan een training zijn voor de projectleiders op verschillende niveaus, maar ook individuele coaching, certificering, een workshop voor opdrachtgevers of een compleet traject waarin we professionalisering van projectmanagement en cultuurverandering begeleiden. Zolang het maar de impact heeft die nodig is. We voelen ons verbonden met onze klanten, en voelen ons trots als hun projecten slagen en mensen echt een stap voorwaarts hebben gemaakt.

Projectenwerk is mensenwerk

We werken met een hecht team van professionals met een schat aan praktijkervaring. We maken waar wat we beloven, plus altijd nog wat extra’s. Dit doen we op het gebied van advisering, ontwerp van trajecten, certificering, planning en organisatie, uitvoering, afstemming en evaluatie.

 

Wij stellen de mens centraal en kiezen bij professionele ontwikkeling altijd een combinatie van hard- en soft skills. Weten hoe je een project moet organiseren en structureren is het begin, weten hoe je het team en belanghebbenden mee kunt krijgen maakt het verschil. We zijn nieuwsgierig, kijken naar uitdagende projectsituaties vanuit verschillende perspectieven en ontwikkelen zo niet alleen onze deelnemers, maar ook onszelf.

Thuis bij onze klanten

Ons open trainingsaanbod biedt de mogelijkheid voor iedereen om te leren met en van elkaar, over de eigen organisatiegrenzen heen. Dat wordt als verrijkend ervaren door onze deelnemers. Zeker omdat ze hierdoor zien dat projectmatig werken en projectmanagement universele principes kent, onafhankelijk van de inhoud van een project.

 

Met onze incompany klanten bouwen we aan langdurige samenwerking, waarbij we ons steeds meer thuis voelen in hun eigen organisatie en ze zo nog beter van dienst kunnen zijn. We weten wat er speelt bij klanten door samenwerking met een kernteam van klant & NIMO, door gastsprekers uit de klantorganisatie, delen van successen en leermomenten. Daarnaast nemen we ook onze kennis van de branche mee, en internationale ‘best practices’. We zijn altijd gericht op verdere verbetering en toepassing in de dagelijkse praktijk.

Wij zijn trots op onze bijdrage voor o.a.:

Grensverleggend werken

Ook internationaal groeien we. We trekken op met Nederlandse multinationals en helpen wereldwijd hun projectmanagement verder te professionaliseren. We trainen internationale groepen, zowel online als op locatie. Met onze trainers en met lokale samenwerkingspartners. Dat vraagt veel van ons en van de deelnemers, maar de energie en impact die het oplevert is het dubbel en dwars waard. Mooi om zo mee te kunnen werken aan een betere wereld!

 

 

Waar wij voor staan: