PMP® opleiding

Over de opleiding PMI-PMP®

 

PMP® staat voor Project Management Professional en is een certificering die verzorgd wordt door PMI® (Project Management Institute®). Deze opleiding is gericht op ervaren projectmanagers die succesvol deel willen nemen aan het examen PMP®.

PMP® is ’s werelds toonaangevende certificering voor projectmanagement. Een PMP®-certificering staat voor projectleiderschapservaring en expertise in elke manier van werken. Het stimuleert de loopbaan van projectleiders in verschillende sectoren en helpt organisaties de mensen te vinden die ze nodig hebben om slimmer te werken en beter te presteren. De organisaties zelf profiteren ook: wanneer meer dan een derde van de projectmanagers PMP®-gecertificeerd zijn, blijken deze organisaties meer van hun projecten op tijd, binnen het budget te voltooien.

 

PMP® betekent dat je de wereldwijde taal van projectmanagement spreekt en begrijpt en je verbonden bent met een gemeenschap van professionals, organisaties en experts over de hele wereld.

“In an increasingly projectized world, PMI professional certification ensures that you’re ready to meet the demands of projects and employers across the globe. With a PMI certification behind your name, you can work in virtually any industry, anywhere in the world, and with any project management methodology.”

Doelgroep

De PMP®-opleiding met examen is bedoeld voor projectprofessionals zoals programmamanagers met aantoonbare praktijkervaring, projectmanagers en/of programmamanagers die laten zien de projectmanagementconcepten te kennen en toe te passen. De PMP®-certificering biedt erkenning aan projectprofessionals die een carrière in projectmanagement hebben doorlopen en aan managers/ opdrachtgevers hun kennis van projectmanagement willen kunnen aantonen.

 

Om aan het examen te mogen deelnemen, gelden de volgende criteria:

 • Middelbare schooldiploma, MBO en/of HBO-propedeuse;
 • 7.500 uur (60 maanden/5 jaar) projecten leiden en aansturen;
 • 35 uur opleiding projectmanagement of CAPM®-certificering.

 

of

 

 • HBO/WO opleiding;
 • 4.500 uur (36 maanden/3 jaar) projecten leiden en aansturen;
 • 35 uur opleiding projectmanagement of CAPM®-certificering.

 

Deze PMP® opleiding zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de opleidingsvereiste voor projectmanagement.

 

Doel

Het doel van deze examengerichte opleiding is het voorbereiden op het behalen van het PMP®-examen en het PMP®-certificaat. De training is opgebouwd uit verschillende sessies , waarin de 3 domeinen Business Environment, People en Proces worden besproken.

Het examen is gebaseerd op verschillende referenties en omvat onder andere:

 • Guides to the Project Management Body of Knowledge (PMBoK© Guide) 6th Edition & 7th edition;
 • The Agile Practice Guide.

Meer informatie over de inhoud van het PMP®-examen is te vinden op de website van PMI: https://www.pmi.org/certifications/project-management-pmp

 

Na de opleiding ben je (beter) in staat om:

 • Het terrein van projectmanagement integraal te overzien;
 • Situaties die zich voordoen in projecten te herkennen en te plaatsen in de theorie;
 • De verschillende aspecten van jouw rol als projectmanager weer te geven en in de praktijk toe te passen;
 • Jezelf voor te bereiden op het PMP®-examen;
 • Projectmanagement te leiden bij het opzetten, inrichten en aansturen van complexe projecten;
 • Het examen ‘Project Management Professional’ succesvol af te leggen.

 

Opzet en studiebelasting

De opleiding telt vier opleidingsdagen. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we de vereisten voor certificering en de kennis die benodigd is voor het examen. Ook bespreken we hoe de theorie in de praktijk past of zich toont. Tijdens de bijeenkomsten ligt de nadruk op het bespreken van de verschillende onderdelen en het bespreken van examenvragen om zodoende het niveau te peilen.

 

Om de opleidingstijd efficiënt te gebruiken, vragen wij tussen de bijeenkomsten te bestuderen wat tijdens de bijeenkomsten is besproken en bijbehorende multiple-choice oefenvragen te maken, zo bereid je je optimaal voor op het examen PMP®.

 

De studiebelasting is afhankelijk van de mate waarin jij in staat bent kennis tot je te nemen. De studiebelasting bedraagt 45 tot 60 uur (naast de opleidingsdagen).

 

Om intensieve betrokkenheid en voldoende individuele aandacht te garanderen, kunnen aan deze opleiding maximaal 12 personen deelnemen.

 

Examen en certificaat

Na het afronden van de opleidingsbijeenkomsten meld je jezelf aan voor het PMP®-examen via PMI: https://www.pmi.org/certifications/project-management-pmp

 

De kosten voor het examen zijn niet opgenomen in de prijs van de opleiding.

 

Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je het PMP®-certificaat.

Ronald-Verheijden-250x250

Associate lead trainer PMI

Ronald Verheijden

Deze opleiding is op dit moment alleen beschikbaar voor incompany groepen.

Ons team beschikt over ruime ervaring in projecten, op alle niveaus, in alle sectoren, in binnen- en buitenland.

Geen evenementen gevonden!