Organisatie coaching

Wij bieden coaching aan op vier niveaus om impact te maken: op persoonlijk vlak, met het hele team, voor de organisatie breed of juist gericht op een project.

 

Op elk niveau met een ander doel; steeds gefocust op een specifieke ontwikkelbehoefte. Ons uitgangspunt hierbij is het aangaan en opbouwen van een vertrouwensband. Wij coachen met warme aandacht en passie voor projectmanagement.

Organisatie coaching

Wanneer een organisatie wil professionaliseren in projectmatig werken of projectmanagement, dan betekent dat op diverse vlakken een verandering. Dit vraagt om visie, draagvlak, commitment en doorzettingsvermogen. Vaak is er ook sprake van een gewenste cultuurverandering. Wij geloven dat dit vooral van binnenuit moet komen om het een bestendige verandering te laten zijn.

 

Een coach van NIMO staat jouw organisatie bij om deze verandering te versnellen. Dit doen wij aan de hand van best practices en lessons learned die wij hebben opgedaan bij andere organisaties. Steeds samenwerkend met een kernteam vanuit jouw organisatie. We werken in een aantal concrete stappen aan de borging van resultaat.

 

We helpen je om voor de projectorganisatie een specifiek doel op te stellen en deze meetbaar te maken. We houden de mensen in de organisatie daarbij een spiegel voor en dagen jullie uit om een stap te doen buiten je eigen comfortzone. Jullie ervaren hoe je binnen de organisatie persoonlijke kwaliteiten effectiever in kunt zetten en jullie zijn meer bewust van de belangrijkste aandachtsgebieden bij professionalisering van projectmanagement in de organisatie.

 

De NIMO wijze van coachen

Wij hanteren ook in coaching een projectmatige aanpak:

  • We werken samen aan vooraf geformuleerde doelen en met het uitgangspunt: “afspraak is afspraak”. De coaching is een gestructureerd proces, we bespreken van tevoren wat we voor elkaar kunnen betekenen;
  • We werken samen met jou en de organisatie aan de competenties ‘zelfreflectie en zelfmanagement’ en ‘leiderschap’ van IPMA: door het vergroten van zelfkennis en inzicht in leiderschapsontwikkeling, ontwikkel je ook meer focus op wat bereikt moet worden en wat daarbij de toegevoegde waarde is voor de organisatie.

Een coach die jouw vak kent

Jouw veranderproces geef je vorm samen met een vakgenoot die jouw praktijk begrijpt en zelf heeft ervaren, voor elk punt in je carrière als projectmanager. Een coach bij NIMO is ook trainer op kennis, vaardigheden, houding en gedrag in projectmanagement.

 

Met onze aanpak kom je zelf tot inzicht en antwoorden. Hierdoor ben je in staat bent om jouw organisatiedoelen te behalen en te groeien als projectorganisatie.

 

Wil je meer weten wat NIMO voor jou kan betekenen?

Jos-Peek-Profielfoto-V2-250-250

Jos Peek

Lead trainer en coach

Heb je vragen?