Projectmatig werken

Draag bij aan het beheersbaar maken van je project

 

Binnenkort ga je meedraaien in een project. Natuurlijk wil je zo goed mogelijk voor de dag komen, of je nu voor het eerst meedoet of al enige ervaring hebt. Wat is dan een mooiere voorbereiding dan in een veilige oefenomgeving de theorie alvast naar de praktijk te vertalen? Te ervaren wat er komt kijken bij het maken van een eigen plan? Hoe je het beste kunt omgaan met onzekerheden? En hoe je het beste communiceert met je projectleider en teamgenoten? Hoe maak je je een projectmatige aanpak eigen?

 

Gaandeweg deze NIMO kerntraining krijg je steeds meer inzicht in de succesfactoren van een project en hoe belangrijk jij daarin bent. Effectief communiceren, begrijpen en beleven dat samenwerken niet alleen leuk is maar ook de beste resultaten oplevert. De vele handvatten die je krijgt aangereikt zijn behalve in projecten ook zeer goed toepasbaar in andere activiteiten.

Doelgroep

Projectmedewerkers, coördinatoren, (potentiële) teamleiders en iedereen die meer projectmatig wil gaan werken. Wanneer je al als beginnend projectleider aan de slag bent, is de training Project Management Essentials vermoedelijk beter geschikt voor je.

 

Doel

Na de training ben je (beter) in staat:

 • De verschillen te herkennen tussen projectmatig werken en andere werkvormen;
 • De rol van projecten binnen een organisatie te begrijpen;
 • De taal van projectmatig werken te spreken;
 • Resultaatgericht te denken en te handelen;
 • Doelstellingen en resultaten te formuleren;
 • Taken en activiteiten te plannen en met anderen af te stemmen;
 • Te werken met een (eigen) projectplan;
 • Te communiceren over opdracht of project met alle betrokkenen;
 • De eigen rol in projectteams te begrijpen en effectief in te vullen;
 • Te onderkennen hoe projecten beheerst worden uitgevoerd;
 • Je voortgang te bewaken, te beheersen en daarover te rapporten;
 • Relevante voorvallen te signaleren en hierover te rapporteren;
 • Je tijd te managen;
 • Projectwerk naast je ‘eigen werk’ te organiseren.

 

Opzet

We starten met een online kick-off waarin je de trainer en andere deelnemers al leert kennen, en een korte voorbereidingsopdracht meekrijgt.

 

De training telt twee afzonderlijke dagen. Tussen de trainingsdagen is een periode van telkens twee tot drie weken.
De training geeft je een brede oriëntatie op methoden, technieken en spelregels van projectmatig werken. Inleidingen wisselen we af met discussies over toepassing in de eigen werksituatie en praktische oefeningen. In de weken tussen de trainingsdagen pas je het geleerde in de praktijk toe en ervaar je hoe dat uitpakt. Aan het begin van de tweede dag en in de online leeromgeving deel je deze ervaringen met de andere deelnemers.

De training sluit je af met het opstellen van een persoonlijk praktijkplan. Hierin leg je projectmatig vast op welke wijze je aan je persoonlijke aandachtspunten gaat werken.

 

De maximale groepsgrootte bedraagt 12 deelnemers. Dit om intensieve betrokkenheid mogelijk te maken en voldoende individuele aandacht te kunnen geven. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

 

Voorbereiding en online leeromgeving ANIMO

Voorafgaand aan de training bepaal je jouw leerdoelen. Hierdoor kun je tijdens de training gerichte aandacht besteden aan specifieke onderwerpen. Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving ANIMO waarin je begeleid wordt in alle stappen van de training. Met ANIMO heb je alle materialen gedurende 12 maanden (vanaf de eerste keer inloggen) online beschikbaar. Je ontvangt na de kick-off de inloggegevens voor ANIMO. Tussen de trainingsdagen in vind je in deze online leeromgeving de individuele praktijkopdrachten en aanvullende documentatie. Ook kun je er communiceren met de trainer en andere deelnemers.

Roos-de-Hart-250-250-Transparant-V2

Roos de Hart

Lead trainer Projectmatig werken

september 2024
Geen evenementen gevonden!

Heb je vragen?

Wil je met meerdere collega’s een training volgen? Kies dan voor incompany programma.

 

Ons team beschikt over ruime ervaring in projecten, op alle niveaus, in alle sectoren, in binnen- en buitenland.

september 2024
Geen evenementen gevonden!