Interview – met Ronald Verheijden, lead associate trainer en coach CAPM en PMP opleidingen

Interview – met Ronald Verheijden, lead associate trainer en coach CAPM en PMP opleidingen

Maak kennis met de trainer Ronald Verheijden PMP®. Een ervaren trainer, gecertificeerd coach en vakgenoot op het internationale gebied van projectmanagement.

“Als projectmanager kijk je vandaag de dag nog meer naar het waarom en het wat jouw opdrachtgever wil bereiken. Hoe kun je als PM meer waarde leveren?”

Even voorstellen…
Ik ben Ronald Verheijden. Ik ben projectmanager, trainer en coach. Dit doe ik al bijna 30 jaar. Ik ben mijn carrière begonnen bij AT&T, een Amerikaans telecombedrijf in installatie van glasvezelnetwerken. Ik heb op projecten met name in Oost-Europa en het Midden-Oosten gezeten. Later ben ik aan de slag gegaan als lijnmanager en heb ik ontdekt dat lijnmanagement niet mijn ding was. Na een jaar ben ik weer overgestapt naar projectmanagement bij NCR in Amsterdam en heb ik op retailprojecten en datawarehouseprojecten gezeten.

“Ik sta open voor nieuwe benaderingen en omarm nieuwe mogelijkheden.”

Mijn ontwikkeling in het vakgebied
Vanuit mijn interesse in mensen en ervaring in projectmanagement werd ik gevraagd als coach en om aan groepen trainingen te geven. Dat heb ik in mijn loopbaan bij Origin voortgezet. Ik heb mijn eigen PMI®-certificering in 1993 behaald en het bedrijf waar ik zelf mijn training heb gevolgd, zocht naar trainers in Europa. Daar heb ik toen met succes een assessment gedaan. Het verzorgen van trainingen kon toen niet vanuit loondienst, dus ben ik vanaf dat moment voor mezelf begonnen, in 2000.

“Ik vind het ontzettend leuk om met mensen te werken en heb veel plezier in het werk.”

Groei van mensen
Het contact met mensen en met de juiste invloed ervoor zorgen dat mensen kunnen doen wat er moet gebeuren in een project. Dat is wat mij als projectmanager motiveert en een goed gevoel geeft. Als trainer streef ik ernaar om toegankelijk te zijn en als gelijke van elkaar krijg ik energie van het delen van kennis en ervaringen in projecten. Ik houd de ander een spiegel voor en zie dat de volwassenheid in de manier waarop projecten worden uitgevoerd groeit. Mensen die de PMI-certificeringsopleiding met succes doorlopen zie ik een ontwikkeling doormaken en op meer complexere projecten terecht komen.

“Ik ben trots op de groei die deelnemers doormaken tijdens en na de opleiding.”

Associate lead trainer bij NIMO
Wat ik altijd al heb gedaan is, op het moment dat er ergens een dip komt, mijzelf verbreden. Zodat ik minder afhankelijk ben en hierdoor ook verder mee gekomen ben. Ik ben op een gegeven moment begonnen met een opdracht bij UPC als projectmanager en vanuit mijn connectie met het Amerikaanse bedrijf waarvoor ik had gewerkt in contact gekomen met IBM waar op dat moment NIMO Project Management Instituut de trainingen verzorgde. Ik ben me toen ook verder gaan verbreden in PRINCE2® en daarin gecertificeerd. Zo heb ik mijzelf steeds verder verbreed en sinds 2003 tot nu ben ik nog steeds actief als trainer bij de bedrijven waar ik voor heb gewerkt en heb ik mij als associate lead trainer verbonden met NIMO.

Praktijkgerichte aanpak
In mijn aanpak zet ik uitdagende opdrachten in, ondersteund met extra kennisoefeningen en toelichtingen, zodat je met het oog op het examen de inhoud beter kunt onthouden. Door tussendoor veel praktische opdrachten te gebruiken, beklijven de onderwerpen ook beter. De wijze waarop de inhoud wordt gebracht is overzichtelijk en maakt dat je deze snel kunt oppakken. Alle onderwerpen, zoals PMI® deze heeft omschreven, worden goed besproken en bij elk onderwerp krijg je de gelegenheid met vraagtypes te oefenen zoals je die je ook op het examen kunt verwachten. Je bereidt je goed voor op het examen en je bent in staat om de vertaalslag te maken naar je eigen projectpraktijk.

“Ik zorg ervoor dat de opleiding, met online of live bijeenkomsten, heel gevarieerd is.”

Professionalisering van jouw organisatie
Door samen met directe collega projectmanagers de opleiding incompany te volgen leer je met elkaar dezelfde taal te spreken en de filosofie te begrijpen en te beheersen. Ik kan daarbij als trainer ingaan op de huidige manier van werken en de relatie leggen met andere best practices en hoe PMI dit beschrijft. Hierdoor wordt de inhoud nog meer herkenbaar en motiveer je elkaar in de voorbereiding naar het examen CAPM® of PMP®.

PMI certificeringsmogelijkheden: CAPM® of PMP®
Om een PMI-certificaat te behalen bestaat de keuze uit een CAPM® of PMP® certificering.

Neem contact met ons op voor advies bij het maken van jouw keuze.

CAPM® staat voor Certified Associate in Project Management en is een certificering die verzorgd wordt door PMI® (Project Management Institute®). Deze opleiding is gericht op projectmedewerkers en -managers die succesvol deel willen nemen aan het examen CAPM®.

PMP® staat voor Project Management Professional en is een certificering die verzorgd wordt door PMI® (Project Management Institute®). Deze opleiding is gericht op ervaren projectmanagers die succesvol deel willen nemen aan het examen PMP®.

Kijk voor meer informatie op:

Ronald Verheijden

Lead associate trainer en coach
CAPM en PMP opleidingen

Heb je vragen?