banner

NIMO’s Nieuwe Normaal: 100% online leren als beste keuze?

17-07-20

“De Wifi-verbinding kan nog zo goed zijn,

de verbinding als groep bereik je toch het best als je echt bij elkaar bent.” 

 

Hoe snel kan het gaan? Enkele maanden geleden een online kick-off als start van een traject met live bijeenkomsten en inclusief enkele webinars. En nu: 100% online trainingen van meerdere dagdelen inclusief ons ANIMO online leerplatform waarbij deelnemers samen werken aan opdrachten, elkaar virtueel ontmoeten en alle materiaal digitaal beschikbaar is.  

Steile leercurve 

Versterkt door de goede evaluaties en steile leercurve van afgelopen kwartaal ligt het voor de hand om te kijken in hoeverre 100% online trainen de toekomst is. Voordelen als efficiency, duurzaamheid en milieubewustzijn (geen reiskilometers en papierverbruik), geen zaalhuur, en minder werktijdverlies zijn absoluut valide. Immers, een webinar van een uur of een dagdeel online training volgen is prima te doen in combinatie met werk. Bovendien kunnen deelnemers zich online al voorbereiden wanneer het hen schikt, door bijvoorbeeld de theorie al via een YouTube filmpje tot zich te nemen. Zodat de online training zelf kan gaan over de toepassing in hun eigen praktijk.   

100% online 

Bij NIMO hebben we voor al onze trainingen een online variant ontwikkeld, die momenteel ook zo worden gegeven, met positieve feedback. Gegeven de Corona-situatie een mooie oogst.  

Vandaar dat wij samen met onze klanten kijken of we in de toekomst dit door kunnen zetten: al onze open trainingen en maatwerk trajecten 100% online. Klinkt veelbelovend, en we zien ook absoluut dat online trainen een blijvertje is, ook nu we weer fysiek bij elkaar kunnen komen op gepaste afstand.  

Impact 

Als je kijkt naar de blijvende impact die je met een training wilt maken, zien we naast genoemde voordelen ook een aantal nadelen; projectmanagement is en blijft immers mensenwerk. Interactie via het beeldscherm is weliswaar steeds beter mogelijk, maar toch mist er wat. In de training zelf, doordat je als groep samenwerkt aan een opdracht, non-verbale signalen beter kan oppakken, meer dynamiek hebt. Maar ook in de pauzemomenten, waarin deelnemers met elkaar doorpraten over wat ze hebben geleerd en hun ervaringen informeel delen. En zelfs de reistijd vooraf en na afloop heeft zijn functie: voor de juiste mindset en reflectie, alles nog eens rustig op een rijtje zetten voor toepassing in de praktijk de volgende dag.   

Blended leren: ‘online als het kan, live als het moet’ 

Bij NIMO geloven we, met alle ervaringen die we hebben opgedaan, dat een echt impactvolle training altijd een combinatie zal zijn van online en live ontmoetingen. Waarbij we als deelnemers en trainer elkaar ontmoeten op het ANIMO online leerplatform, gedurende het hele traject dat we met elkaar doorlopen. Waarbij deelnemers relevante theorieën en modellen steeds tot hun beschikking hebben en zich kunnen voorbereiden op uitdagende praktijksituaties, die ze vooraf met trainer en de andere deelnemers kunnen bespreken voor de beste aanpak. Ook het delen van het resultaat van hun acties stimuleert de anderen het beste uit zichzelf en de training te halen. De live trainingsdagen versterken het samen leren, reflecteren en veilig uitproberen van nieuw gedrag, en zetten aan tot actie. Zo wordt een traject echt blended, met een mix van formeel en informeel leren, online en live, geschikt voor elke leerstijl.    

Benieuwd? 

Bent u benieuwd hoe uw ontwikkeltraject het best vormgegeven kan worden? Neem dan contact op met een van onze L&D consultants via 033-4720073 of learning@nimo.nl  

  • Overig

Heeft u specifieke vragen?

contact

Nog plaatsen beschikbaar bij

IPMA-C theorie

Aanmelden voor deze training

IPMA-D

Aanmelden voor deze training

Plannen en organiseren

Aanmelden voor deze training