banner

Klaar voor de projectstart!

  1. Nimo
  2. -
  3. Nieuws
  4. -
  5. Klaar voor de projectstart!

Het laatste nieuws

18-03-21

Klaar voor de projectstart!

NIMO introduceert projectinrichting klaar voor de projectstart: een online NIMO-training waarin de focus ligt op de voorbereiding en inrichting van een project. Want juist daar valt vaak de grootste winst te behalen. Alles wat je dan afspreekt en organiseert bespaart tijd, geld -en moeite tijdens de projectuitvoering. Een goede voorbereiding is het halve werk.

 

Doel training

De training biedt je praktische handvatten aan om projecten effectief in te richten en van start te laten gaan. Om een project op gang te brengen moet je als projectleider namelijk vaak een paar flinke hobbels nemen. De belangrijkste spelers (opdrachtgever, stuurgroep, je team,  leveranciers) krijg je immers niet zomaar op één lijn als het gaat om doel, scope, projectorganisatie of planning. Tegelijkertijd voel je in je nek ook de hete adem van je opdrachtgever, die zich hardop afvraagt waarom je nog steeds niet echt begonnen bent.

 

In de NIMO-training Projectinrichting – Klaar voor de projectstart! zijn dat precies de zaken waar we ons op richten. Hoe zet je je eerste stappen? Hoe leg je afspraken vast? Hoe ga je om met verschillende werkwijzen en templates in je organisatie?

 

Na afloop van de training ben je in staat om:

  • De volledige projectcyclus te overzien en hiervoor een compleet projectplan te maken
  • Aanleiding, doel, resultaten en opdracht concreet af te bakenen en te formuleren
  • Met opdrachtgever en belanghebbenden helder over het project te communiceren
  • Projecten op te delen, in te richten en te faseren met concrete GO-NO GO momenten
  • Activiteiten, resources en financiën te plannen, te begroten en hierover te onderhandelen

Opbouw training

De training is een interactieve training van vier online dagdelen. Tijdens de training word je uitgedaagd met rollenspellen, werk je opdrachten uit in kleinere groepen en voer je praktijkopdrachten uit tussen de trainingssessies in.

 

Deelnemersgroep
De training klaar voor de projectstart is een training voor (aankomende) projectleiders en ieder die verantwoordelijk is voor de aansturing van een deelproject of een beperkt complex project.

 

Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan.

Heeft u specifieke vragen?

contact

Nog plaatsen beschikbaar bij

IPMA-C theorie

Aanmelden voor deze training

IPMA-D

Aanmelden voor deze training

Plannen en organiseren

Aanmelden voor deze training