banner

Een PMI-certificering behalen: CAPM of PMP

17-02-22

linkedin thumb PMI ATP Badge2022 INSTRUCTOR PMP

“Als projectmanager kijk je vandaag de dag nog meer naar het waarom en het wat jouw opdrachtgever wil bereiken. Hoe kun je als PM meer waarde leveren?”

  

 Ronald Verheijden - NIMO associate lead trainer PMI®                                     

Een PMI-certificering behalen: CAPM of PMP?

Met een PMI certificering vergroot jij je ‘business awareness’ en verbreed jij je met een ‘agile mindset’ in jouw rol van projectmanager. Je leert te kijken en reflecteren op waar je mee bezig bent en hoe jij als persoon het verschilt kunt maken voor de organisatie waarvoor je werkt én voor je opdrachtgever en andere stakeholders. Ook creëer je meer bewustzijn van welke vorm van sturing en leiderschap mensen in en om jouw project nodig hebben om de werkzaamheden nog beter te kunnen doen.

 

Maak kennis met de trainer Ronald Verheijden PMP®. Een ervaren trainer, gecertificeerd coach en vakgenoot op het internationale gebied van projectmanagement.

 

“Ik vind het ontzettend leuk om met mensen te werken en heb veel plezier in het werk.”

 

Het contact met mensen en met de juiste invloed ervoor zorgen dat mensen kunnen doen wat er moet gebeuren in een project. Dat is wat hem als projectmanager motiveert en een goed gevoel geeft. Als trainer is hij toegankelijk en als gelijke van elkaar krijgt hij energie van het delen van kennis en ervaringen in projecten. Hij weet de ander een spiegel voor te houden en ziet dat de volwassenheid in de manier waarop projecten worden uitgevoerd groeit. Mensen die de certificeringsopleiding met succes doorlopen ziet hij een ontwikkeling doormaken en op meer complexere projecten terecht komen.

 

“Ik zorg ervoor dat de opleiding, met online of live bijeenkomsten, heel gevarieerd is.”

 

In zijn aanpak zet hij uitdagende opdrachten in, ondersteund met extra kennisoefeningen en toelichtingen, zodat je met het oog op het examen de inhoud beter kunt onthouden. Door tussendoor veel praktische opdrachten te gebruiken, beklijven de onderwerpen ook beter. De wijze waarop de inhoud wordt gebracht is overzichtelijk en maakt dat je deze snel kunt oppakken. Alle onderwerpen, zoals PMI® deze heeft omschreven, worden goed besproken en bij elk onderwerp krijg je de gelegenheid met vraagtypes te oefenen zoals je die je ook op het examen kunt verwachten. Dit maakt de opleiding aantrekkelijk. Je bereidt je goed voor op het examen en je bent in staat om de vertaalslag te maken naar je eigen projectpraktijk.

 

PMI heeft zich in de loop der jaren goed ontwikkeld. De rol van de projectmanager staat centraal. PMI kijkt naar hoe deze rol verandert en sluit met de verschillende edities van de Project Management Body of Knowledge (PMBoK©) aan op wat je als projectmanager nodig hebt. Voor en door projectmanagers. Het delen van best practices is heel goed. Ook in de opleiding deel je met elkaar hoe je bepaalde taken en werkzaamheden aanpakt.

 

“Ik sta open voor nieuwe benaderingen en omarm nieuwe mogelijkheden.”

 

book PM BoK 7th

In de nieuwste (seventh) editie van de PMBoK© komt ook de wereldwijde aandacht voor agile en meer hybride vormen van projectmanagement terug. Dit zie je bijvoorbeeld in de principes die worden uitgelicht en de best practices die als standaard eenvoudig online terug te vinden zijn. De certificering gaat over de kennisgebieden: people, process en business environment. Het is nu meer een geheel geworden waar je als projectmanager je voordeel mee doet.

 

Door samen met directe collega projectmanagers de opleiding incompany te volgen leer je met elkaar dezelfde taal te spreken en de filosofie te begrijpen en te beheersen. De trainer kan daarbij ingaan op de huidige manier van werken en de relatie leggen met andere best practices en hoe PMI dit beschrijft. Hierdoor wordt de inhoud nog meer herkenbaar en motiveer je elkaar in de voorbereiding naar het examen CAPM® of PMP®

Logo PMI

 

“Ik ben trots op de groei die deelnemers doormaken tijdens en na de opleiding.” 

  


 

Even voorstellen...

Ik ben Ronald Verheijden. Ik ben projectmanager, trainer en coach. Dit doe ik al bijna 30 jaar. Ik ben mijn carrière begonnen bij AT&T, een Amerikaans telecombedrijf in installatie van glasvezelnetwerken. Ik heb op projecten met name in Oost-Europa en het Midden-Oosten gezeten. Later ben ik aan de slag gegaan als lijnmanager en heb ik ontdekt dat lijnmanagement niet mijn ding was. Na een jaar ben ik weer overgestapt naar projectmanagement bij NCR in Amsterdam en heb ik op retailprojecten en datawarehouseprojecten gezeten.

 

Vanuit mijn interesse in mensen en ervaring in projectmanagement werd ik gevraagd als coach en om aan groepen trainingen te geven. Dat heb ik in mijn loopbaan bij Origin voortgezet. Ik heb mijn eigen PMI®-certificering al in 1993 behaald en het bedrijf waar ik zelf mijn training heb gevolgd, zocht naar trainers in Europa. Daar heb ik toen met succes een assessment gedaan. Het verzorgen van trainingen kon toen niet vanuit loondienst, dus ben ik vanaf dat moment voor mezelf begonnen, in 2000.

 

Wat ik altijd al heb gedaan is, op het moment dat er ergens een dip komt, mijzelf verbreden. Zodat ik minder afhankelijk ben en hierdoor ook verder mee gekomen ben. Ik ben op  een gegeven moment begonnen met een opdracht bij UPC als projectmanager en vanuit mijn connectie met het Amerikaanse bedrijf waarvoor ik had gewerkt in contact gekomen met IBM waar op dat moment NIMO Project Management Instituut de trainingen verzorgde. Ik ben me toen ook verder gaan verbreden in PRINCE2® en daarin gecertificeerd. Zo heb ik mijzelf steeds verder verbreed en sinds 2003 tot nu ben ik nog steeds actief als trainer bij de bedrijven waar ik voor heb gewerkt en heb ik mij als associate lead trainer verbonden met NIMO.

 

Bekijk voor meer informatie en startdata:

 

logo capm2

CAPM® staat voor Certified Associate in Project Management en is een certificering die verzorgd wordt door PMI® (Project Management Institute®). Deze opleiding is gericht op projectmedewerkers en -managers die succesvol deel willen nemen aan het examen CAPM®.

 


logo pmp2

PMP® staat voor Project Management Professional en is een certificering die verzorgd wordt door PMI® (Project Management Institute®). Deze opleiding is gericht op ervaren projectmanagers die succesvol deel willen nemen aan het examen PMP®

 

 

 

 

Heeft u specifieke vragen?

contact

Nog plaatsen beschikbaar bij

Praktisch projectmanagement

Aanmelden voor deze training

IPMA-C theorie

Aanmelden voor deze training