Project Management Essentials

Ontwikkel je vaardigheden in projectmanagement

 

Wanneer je de leiding hebt over een project of deelproject, ben je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten binnen de gestelde kaders. Het succes van je project hangt niet alleen af van je aanpak bij het opzetten, structureren, inrichten en beheren ervan, maar ook van hoe je de interactie tussen het projectteam, de lijnorganisatie en de opdrachtgever beheert. Hoe kun je jouw project effectief aansturen?

 

Indien je met deze uitdagingen wordt geconfronteerd, biedt de kerntraining van NIMO essentiële tools om je rol met plezier en vertrouwen uit te oefenen.

Doelgroep

(Aankomende) projectleiders en ieder die verantwoordelijk is voor de aansturing van een deelproject of een beperkt complex project. Ga je in een andere rol in een project meedraaien? Dan is Projectmatig werken misschien een betere training voor je. Heb je daarentegen al meer ervaring als projectleider, kijk dan eens naar Praktisch Projectleiderschap.

 

Doel

Na de training ben je (beter) in staat:

 • De volledige projectcyclus te overzien en hiervoor een compleet projectplan te maken;
 • Aanleiding, doel, resultaten en opdracht concreet af te bakenen en te formuleren;
 • Met opdrachtgever en belanghebbenden helder over het project te communiceren;
 • Projecten op te delen, in te richten en te faseren met concrete GO-NO GO momenten;
 • Activiteiten, resources en financiën te plannen, te begroten en hierover te onderhandelen;
 • Risico’s in het project te analyseren en gerichte maatregelen te nemen;
 • Besluitvorming en beïnvloeding toe te passen, bij jezelf, het team en de opdrachtgever;
 • Leiding te geven aan projectmedewerkers en projectteam;
 • Beheersing van tijd, geld, middelen en kwaliteit in te richten en te bewaken;
 • Effectief de voortgang te beheersen, bij te sturen en hierover te rapporteren;
 • Gestructureerd om te gaan met wijzigingen;
 • Projecten af te sluiten.

 

 

Opzet

We starten met een online kick-off waarin je de trainer en andere deelnemers al leert kennen, en een korte voorbereidingsopdracht meekrijgt. De training bestaat uit drie afzonderlijke dagen. We variëren tussen best practices methoden en technieken en vaardigheden. Op de middag van de tweede dag krijg je de kans om belangrijke gesprekstechnieken en beïnvloedingsvaardigheden te oefenen met een trainingsacteur, waarbij we zoveel mogelijk aansluiten op jouw specifieke werksituatie. Er zit steeds een periode van twee tot drie weken tussen de trainingsdagen. In deze tijd kun je het geleerde toepassen binnen je eigen praktijk of project, ervaren wat dit oplevert en indien nodig aanpassingen maken. Elke volgende trainingsdag starten we met het delen en bespreken van deze praktijkervaringen..

 

Tijdens de trainingsdagen doorloop je alle fasen van een project, van het initiële idee tot de uiteindelijke afsluiting. Dit gebeurt aan de hand van een doorlopende casestudy en uitdagende situaties uit jouw eigen werkpraktijk. Rollenspellen vormen een essentieel onderdeel van de training, waarbij je zowel de rol van opdrachtgever, teamlid als andere belanghebbende inneemt. De trainer laat je het effect van je aanpak ervaren en moedigt andere deelnemers aan om constructieve feedback en advies te geven.

 

Aan het einde van de training stel je een persoonlijk actieplan op, dat je vervolgens met je leidinggevende bespreekt. Je leidinggevende zal je ondersteunen en begeleiden bij de implementatie van dit plan in je dagelijkse werkzaamheden. Zo zorgen we ervoor dat de training maximaal rendement oplevert..

 

Om intensieve betrokkenheid en voldoende individuele aandacht te garanderen, kunnen aan deze training maximaal 12 personen deelnemen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

 

Voorbereiding en online leeromgeving ANIMO

Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving ANIMO waarin je begeleid wordt in alle stappen van de training. Met ANIMO heb je alle materialen gedurende 12 maanden (vanaf de eerste keer inloggen) online beschikbaar. Je ontvangt na de kick-off de inloggegevens voor ANIMO. Tussen de trainingsdagen in vind je in deze online leeromgeving je praktijkopdrachten en aanvullende documentatie. Ook kun je er communiceren met de trainer en andere deelnemers.

Roos-de-Hart-250-250-Transparant-V2

Roos de Hart

Lead trainer Project Management Essentials

september 2024
Geen evenementen gevonden!

Heb je vragen?

Wil je met meerdere collega’s een training volgen? Kies dan voor incompany programma.

 

Ons team beschikt over ruime ervaring in projecten, op alle niveaus, in alle sectoren, in binnen- en buitenland.

september 2024
Geen evenementen gevonden!