IPMA niveau D PMO

Versterk je kennis van projectondersteuning

 

IPMA niveau D PMO is een examengerichte opleiding, inclusief het bijbehorende, internationaal erkende certificaat. De opleiding bied je een volledig beeld van alle “harde” en “zachte” competenties die je kunt gebruiken als projectondersteuner: van planning en risicomanagement tot bijeenkomsten faciliteren, configuratiemanagement en het voorbereiden van managementrapportages. Je leert alle onderdelen van de IPMA Individual Competence Baseline grondig kennen en ontdekt welke rol ze spelen in je eigen praktijk en die van de andere deelnemers. Hoe ontwikkel jij jezelf als PMO medewerker?

 

Je sluit de opleiding af met het officiële examen dat je samen met andere NIMO-deelnemers aflegt. Wanneer je hiervoor slaagt mag je jezelf Certified PMO medewerker noemen. IPMA niveau D PMO certificering vormt een stevige basis voor verdere groei in het vak van projectmanagement.

 

NIMO Project Management Instituut is niet voor niets marktleider in IPMA-training en -begeleiding. Onze opleiding kent veel interactie en afwisselende leervormen, zowel klassikaal als online.

Doelgroep

Voor beginnende PMO medewerkers die ondersteuning geven aan verschillende projecten, programma’s of portfolio’s. Voor het examen gelden géén toelatingseisen.

Enige ervaring in projectondersteuning maakt het plaatsen van de leerstof wel eenvoudiger.

 

Doel

Deze opleiding met slagingsgarantie bereidt je voor op het succesvol afleggen van het IPMA niveau D PMO examen en omvat alle kennis en kunde die hiervoor nodig zijn.

 

Na de opleiding ben je (beter) in staat om het terrein van projectondersteuning integraal te overzien:

 • Organisatie en inrichting van de PMO functie;
 • Wat is Project-, programma-, portfoliomanagement?;
 • Projectsucces en projectmanagementsucces;
 • Aanleiding, doel, resultaat en afbakening;
 • Kwaliteitsbewaking;
 • Risico’s en kansen monitoren;
 • Projecten structureren;
 • Communiceren;
 • Teams faciliteren;
 • Schatten en plannen;
 • Projectbeheersing en rapportage;
 • De ‘financiële taal’ en kernbegrippen;
 • Netwerken opbouwen;
 • Omgaan met conflicten en crisissituaties;
 • Ondersteunen van de projectafsluiting;
 • De projectmanager te ondersteunen bij het opzetten, inrichten en aansturen van projecten, en op te treden als ‘tweede man/vrouw’.

 

Opzet en studiebelasting

De opleiding telt vier losse dagen met telkens enkele weken tussenruimte.

 

In de opleiding gaan we stevig door de leerstof van IPMA heen. Het accent ligt op het spelenderwijs opnemen en reproduceren van kennis. We leggen voortdurend verbanden met de praktijk.

 

Om de opleidingstijd efficiënt te gebruiken, vragen wij je tussen de opleidingsdagen in literatuur te bestuderen, oefenvragen te maken en opdrachten uit te voeren. De studiebelasting is afhankelijk van de mate waarin je in staat bent kennis tot je te nemen. De studiebelasting bedraagt gemiddeld 60 tot 100 uur (naast de opleidingsdagen).

 

Je bereidt je voor op het examen met behulp van oefenvragen en oefenexamens in onze online leeromgeving ANIMO. Deze is vanaf de eerste keer inloggen 12 maanden beschikbaar.

 

Om intensieve betrokkenheid en voldoende individuele aandacht te garanderen, kunnen aan deze training maximaal 12 personen deelnemen.

 

Examen en certificaat

Bij aanvang van de training vragen wij je te kiezen uit 2 examendata, zodat jij en onze IPMA-trainer zich daarop kunnen richten. De examendata liggen 1 tot 3 maanden na de opleiding.

 

Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je het IPMA niveau D PMO certificaat.

 

Toepassing

IPMA is een verzameling van best practices in het mooie vak van projectmanagement en helpt jou als gecertificeerd projectleider om je project naar een succesvol resultaat te brengen.

 

Een IPMA-certificering is de beste stap naar aantoonbaar beter project-, programma en portfoliomanagement.
Het zorgt ervoor dat projecten beheersbaar worden, dat competenties van projectmanagers zichtbaar verbeteren en dat de organisatie een keurmerk van kwaliteit en transparantie op het gebied van projectmanagement kan overleggen.

Gerben-Woelders-V3-250x250

Gerben Woelders

Lead trainer en adviseur IPMA opleidingen

Deze opleiding is op dit moment alleen beschikbaar voor incompany groepen.

Ons team beschikt over ruime ervaring in projecten, op alle niveaus, in alle sectoren, in binnen- en buitenland.

juni 2024
Geen evenementen gevonden!