IPMA niveau D Agile

Verbeter je vaardigheden in Agile projectmanagement met IPMA niveau D Agile

 

IPMA staat voor International Project Management Association.

IPMA is een vereniging met een wereldwijd netwerk van (Agile) programma- en projectmanagers. Door dit wereldwijde netwerk is er maximale synergie op hun competentiemodel en de continue verbetering daarvan.

Deze opleiding is de eerste van twee stappen op weg naar IPMA niveau D Agile certificering; het examen is de tweede stap. In 4 intensieve opleidingsdagen ontwikkel je, op zeer praktijkgerichte wijze, zowel de harde als zachte aspecten van Agile projectmanagement, volgens de richtlijnen van de International Project Management Association. Je ervaart hoe andere deelnemers in hun praktijk daarmee te maken hebben en deelt je eigen ervaringen. Vervolgens bereid je je, met behulp van het trainingsmateriaal en de IPMA Agile Reference Guide grondig voor op het officiële theorie-examen IPMA niveau D Agile. Wanneer je slaagt, ontvang je het IPMA niveau D Agile certificaat.

Het officiële IPMA-certificaat is een bewijs van theoretische kennis op gebied van Agile Leadership competenties! Het richt zich op de belangrijkste succesfactor om wendbare, competente individuen te worden in de praktijk.

 

De opleiding wordt gegeven  door ervaren Agile projectmanagers uit de praktijk en heeft voldoende ruimte voor praktijk voorbeelden, groepsdiscussies en vragen.  Na de opleiding ben je je nog beter bewust van de competenties die je nodig en in huis hebt om een Agile leader te zijn binnen en buiten je project.

Doelgroep

Deze training is primair bedoeld voor diegenen die voor hun IPMA niveau D Agile certificering op willen gaan.

Als voorkennis voor deze opleiding is geen specifieke agile kennis benodigd, wel handig.

Het doel is om jou voor te bereiden op het succesvol afleggen van het IPMA niveau D Agile theorie examen.

 

Om de effectiviteit van de opleidingsdagen zo groot mogelijk te maken, wordt er van de deelnemers ook de nodige zelfstudie verwacht.

 

Doel en opzet

Deze opleiding bereidt je voor op het succesvol afleggen van het IPMA niveau D Agile theorie-examen en omvat alle kennis en kunde die hiervoor nodig zijn.

 

Na de opleiding heb je inzicht in de theorie en kun je reflecteren op je eigen vak volwassenheid in alle 29 competenties van IPMA Agile. Deze 29 hoofdcompetenties zijn opgedeeld in 3 elementen, namelijk Vakmatig, Gedrag en Context.

 

De competenties kun je hier vinden, het e-book is gratis te downloaden.

 

Opzet en studiebelasting

De opleiding bestaat uit 4 losse dagen met minimaal 2 weken ertussen zodat je voldoende tijd hebt om de stof tot je te nemen en te bestuderen.

De studiebelasting bedraagt gemiddeld 60-100 uur, inclusief voorbereiding examen.

 

Om intensieve betrokkenheid en voldoende individuele aandacht te garanderen, kunnen aan deze training maximaal 12 personen deelnemen.

 

Examen en diploma

Bij aanvang van de training vragen wij je te kiezen uit 2 examendata, zodat jij en onze IPMA-trainer zich daarop kunnen richten. De examendata liggen 1 tot 3 maanden na de opleiding. Het examen bij IPMA Certificering in IJsselstein en de bijbehorende kosten maken onderdeel uit van deze opleiding.

 

Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je het certificaat IPMA niveau D Agile.

 

Toepassing

IPMA is een verzameling van best practices in het mooie vak van projectmanagement en helpt jou als gecertificeerd projectleider om je project naar een succesvol resultaat te brengen.

 

Een IPMA-certificering is de beste stap naar aantoonbaar beter project-, programma en portfoliomanagement. Het zorgt ervoor dat projecten beheersbaar worden, dat competenties van projectmanagers zichtbaar verbeteren en dat de organisatie een keurmerk van kwaliteit in huis hebben!

Tanja-Haringa-Profielfoto-250x250

Tanja Haringa

Associate lead trainer Agile

september 2024
Geen evenementen gevonden!
september 2024
Geen evenementen gevonden!

Heb je vragen?

Wil je met meerdere collega’s een training volgen? Kies dan voor incompany programma.

 

Ons team beschikt over ruime ervaring in projecten, op alle niveaus, in alle sectoren, in binnen- en buitenland.

september 2024
Geen evenementen gevonden!