[layerslider id=”45″]

IPMA

IPMA certificering; vier niveaus, toetsend op zowel hard- als softskills.
Een bewijs van kennis én ervaring.

 

Certificering is een bewuste stap in de ontwikkeling. Een stap die we vaak nemen na een professionaliseringstraject, als bevestiging van het geleerde en als bewijs van kunnen.

Redenen om voor certificeren te kiezen zijn divers. De ene organisatie wil graag een uniforme en meetbare standaard zodat medewerkers op een zelfde manier samenwerken. De andere organisatie toont met certificering aan dat medewerkers voldoen aan zichtbare en onafhankelijke criteria.

 

IPMA staat voor International Project Management Association: een wereldwijde organisatie met nationale verenigingen, voor en door projectmanagers, gericht op verdere professionalisering van het vak in alle sectoren.

 

Naast het organiseren van allerlei activiteiten, is certificering op vier verschillende niveaus een belangrijk element. Basis hiervoor vormt de Individual Competence Baseline waarin 28 competenties voor projectmanagers zijn beschreven.

 

IPMA onderscheidt zich van andere certificeringen, zoals PRINCE2 en PMP, door ook de soft skills te toetsen. Daarnaast kent het, naast een schriftelijk examen, ook een praktijkassessment voor de drie hoogste niveaus.

 

Wat levert IPMA certificering u op?

Redenen om voor certificering te kiezen, zijn divers; onderstaand een greep uit motivaties van deelnemers:

  • Vergroten van kennis en reflecteren op mijn ervaring als projectmanager;
  • Versterken van mijn cv;
  • Benchmark ten opzichte van projectmanagers bij andere bedrijven en sectoren;
  • Professionele en internationale erkenning van mijn status als projectmanager;
  • Houvast voor verdere persoonlijke ontwikkeling en praktische toepassing in mijn projecten.
  • Voor mijn organisatie draagt het bij aan verdere professionalisering van projectmanagement en een betere voorspelbaarheid van projecten.

 

Waarom NIMO?

  • NIMO is marktleider op het gebied van training en begeleiding bij IPMA certificering.
  • NIMO heeft het IPMA Keurmerk.
  • NIMO heeft een unieke succesformule die slagingskans, praktische toepasbaarheid en het effect op de organisatie vergroot.

 

Verschillende niveaus

Hieronder ziet u een algemene beschrijving van deze opleiding. Terwijl ons land nagenoeg op slot zit verzorgen wij deze in een online variant. De eerste dag is zoals in onze planning vermeld. De overige online bijeenkomsten plannen wij samen met de deelnemers, mogelijk ook in sessies van een halve dag. Inhoudelijk verandert er niets: het blijft een opleiding die je volledig op het examen voorbereidt. Je kunt dus nog steeds inschrijven. Voor de online sessies heb je een PC, Notebook of laptop nodig met een camera en microfoon, en een stabiele internetverbinding.

 

Voor de online trainingen maken wij gebruik van Zoom. Zoom is veilig in gebruik en eenvoudig. U hoeft er niets voor te installeren en geen account aan te maken. U ontvangt van ons een link die u in elke gangbare browser kunt activeren, waarna Zoom automatisch start. Zoom werkt op ieder platform. Mocht uw werkplek PC het gebruik van Zoom niet toelaten dan kunt u eventueel gebruik maken van eigen apparatuur. Een eenvoudige tablet volstaat. U kunt via https://zoom.us/test controleren of uw apparatuur geschikt is.

 

Heeft u specifieke

vragen?

Contact

NOG PLAATSEN BESCHIKBAAR BIJ

Praktisch projectleiderschap

19/04/2021
03/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training

PRINCE2 Foundation

01/04/2021
08/10/2021

Aanmelden voor deze training

IPMA-C theorie

20/04/2021
06/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training