[layerslider id=”23″]

NIMO – OPLEIDING & TRAINING – IPMA-c praktijk (begeleiding assessment)

IPMA-C praktijk (begeleiding assessment)

Over IPMA-C (begeleiding assessment)

Als tweede stap (na het deelcertificaat theorie) richting certificering op IPMA-C niveau omschrijf je in twee voorgeschreven documenten welke projecten je  hebt gemanaged en hoe je dat gedaan hebt. Deze documenten vormen de basis voor het assessment-interview: twee IPMA-assessoren beoordelen of je voldoet aan de praktijkeisen voor IPMA-C.

Een ervaren en gecertificeerde IPMA-coach van NIMO begeleidt je bij het schrijven van de bovengenoemde documenten en bij de voorbereiding op het interview.

Doelgroep

De begeleiding is gericht op projectleiders en projectmanagers die in aanmerking komen voor certificering op het niveau IPMA-C.

Dat betekent dat:

  • Je niet langer dan 18 maanden geleden het deelcertificaat IPMA-C hebt behaald, en
  • In de afgelopen 6 jaar 36 maanden projectmanagementervaring hebt opgedaan, en
  • De projecten die je hebt gemanaged aan de minimumeisen van een IPMA-C project voldoen

Doel

Het doel van onze begeleiding is tweeledig:

  • Je bent optimaal voorbereid op het IPMA-C assessment
  • Je krijgt feedback op je functioneren in je rol als projectmanager

Werkwijze

De begeleiding IPMA-C begeleidt je bij alle stappen van de praktijkcertificering. Omdat iedere projectmanager zijn eigen kennis en ervaring heeft is het programma individueel. Je doorloopt dit met je persoonlijke begeleider, een ervaren en gecertificeerde IPMA-coach.

Het programma start met een pre-assessment. Als voorbereiding daarop ontvang je een tweetal in te vullen documenten. Aan de hand van je ervaring en toepassing van de vaardigheden in de door jou gemanagede projecten bepaal je samen met de begeleider of certificering mogelijk is. Blijk je (nog) niet aan de toelatingseisen te voldoen, dan betaal je alleen de kosten voor het pre-assessment.

In overleg kiezen we het project dat zich het best leent voor certificering en stellen we een werkplan op. In de sessies begeleiden we je bij het opstellen van de documenten die je moet opleveren: de Managementsamenvatting en het Zelfassessment.

Tenslotte bereiden we gezamenlijk het assessment-interview voor en doen we een oefensessie.

Duur

Meerdere sessies en uitgebreide telefonische en schriftelijke begeleiding. De sessies vinden plaats bij NIMO in Amersfoort of online.

Het assessment- interview

LET OP: wanneer je documenten klaar zijn, meld je je aan voor het assessment-interview bij IPMA Certificering. Hiervoor maak je een persoonlijk account aan. Via dit account wordt ook de betaling verwerkt. Om deze reden zijn de aanmelding bij IPMA Certificering en de kosten voor het assessment-interview NIET opgenomen in de prijs voor de begeleiding door NIMO.

Na afloop van het interview laten de assessoren weten of je voldoet aan de eisen voor IPMA-C. Wanneer dat het geval is, ontvang je enige tijd later het officiële IPMA-C certificaat ‘Certified Project Manager’.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

STARTDATUM

LOCATIE

STATUS

INVESTERING

Heeft u specifieke vragen?

Contact

NOG PLAATSEN BESCHIKBAAR BIJ

Praktisch projectleiderschap

19/04/2021
03/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training

PRINCE2 Foundation

01/04/2021
08/10/2021

Aanmelden voor deze training

IPMA-C theorie

20/04/2021
06/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training