[layerslider id=”36″]

NIMO – OPLEIDING & TRAINING – IPMA-B Theorie

IPMA-B Theorie

Wij geloven sterk in de kracht van groepstrainingen op locatie: weg van de dagelijkse routine, leren van de trainer en van elkaar, profiteren van makkelijke interactie, ervaringen en feedback van andere deelnemers. Onze planning van trainingsdagen is hierop gebaseerd.

Wanneer dit niet mogelijk blijkt vanwege COVID-19, zetten we de training om naar de online variant. De stof blijft hetzelfde en we maken gebruik van gerichte werkvormen om het afstandsleren zo effectief mogelijk te maken. Volle dagen online training passen daar niet in. Daarom verdelen we de training over halve dagen: de al geplande data blijven staan en we nemen contact met u op over aanvullende data.

Over de opleiding IPMA-B Theorie

Onderdeel van het behalen van het IPMA-B certificaat is een theorie-examen, voorafgaand aan het assessmentinterview. Voor ervaren projectmanagers die projecten op IPMA-B niveau managen biedt NIMO gerichte begeleiding ter voorbereiding hierop.

 

De begeleiding bestaat uit:

  • Een ochtend IPMA-B specifieke examenvoorbereiding. Als voorbereiding hierop bestudeert u het boek “Projectmanagement op basis van ICB versie 4” van Hedeman en Riepma, neemt u onze kernmodellen-presentatie door en maakt u de officiële oefenexamens van IPMA Certificering.
  • Toegang tot de IPMA e-learning site van NIMO waar u oefenvragen kunt maken en controleren.
  • Antwoord op eventuele vragen bij de bestudering van de stof door een ervaren trainer/coach (per telefoon/mail)

Tijdens de ochtend gaan we in op de belangrijkste onderdelen van de IPMA Individual Competence Baseline (ICB4), die relevant zijn voor het IPMA-B niveau.

Doelgroep

Senior projectmanagers die, op grond van hun meerjarige ervaring met het managen van complexe projecten, in aanmerking komen voor certificering op het niveau IPMA-B. Om het theorie-examen te mogen afleggen moeten uw Ervaringsdocument, Managementsamenvatting en Zelfassessment zijn goedgekeurd door IPMA-Certificering.

Doel en opzet

Na deze opleiding bent u (beter) in staat:

  • het theorie-examen IPMA-B succesvol af te leggen
  • te reflecteren op uw eigen optreden als projectmanager
  • de volgende stap te zetten richting praktijkcertificering IPMA-B

 

Studieprogramma

U bereidt zich voor met zelfstudie en het oefenen van examenopgaven. De Eindtermen ICB4 geven inzicht in wat u moet kennen en kunnen.

Studiebelasting

De opleiding beslaat één ochtend waarop u zich met lezen en oefenen voorbereidt. De e-learning staat drie maanden tot uw beschikking. De studiebelasting is afhankelijk van uw ervaring, projectmanagement-vooropleiding en de mate waarin u in staat bent kennis tot u te nemen.

De studiebelasting is 60 tot 100 uur, afhankelijk van uw ervaring, projectmanagement-vooropleiding en de mate waarin u in staat bent kennis tot u te nemen. De e-learning staat drie maanden tot uw beschikking.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

STARTDATUM

LOCATIE

STATUS

INVESTERING

Heeft u specifieke vragen?

Contact

NOG PLAATSEN BESCHIKBAAR BIJ

Praktisch projectleiderschap

19/04/2021
03/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training

PRINCE2 Foundation

01/04/2021
08/10/2021

Aanmelden voor deze training

IPMA-C theorie

20/04/2021
06/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training