NIMO trainingen

Een NIMO training volgen om te groeien in projecten?

“Eerst goed leren fietsen, daarna met de juiste techniek leren sprongen te maken om écht een betere fietser te worden. Zo is het ook in projecten; leiders leren met vallen en opstaan.”

Een NIMO training volgen

Voor ieder moment in jouw loopbaan als projectprofessional bieden wij een passende training aan. Onze trainingen zijn praktijkgericht waarin je uitdagende situaties vanuit je eigen werk inbrengt. De vaardigheden die je leert en oefent tijdens een trainingsbijeenkomst kun je direct de volgende dag al toepassen in je eigen praktijk. De trainers hebben zelf projectervaring en kennen de uitdagingen waar je als projectmedewerker, projectleider of projectmanager dagelijks mee wordt geconfronteerd. In een NIMO training krijg je dan ook veel praktische handvatten aangereikt. Je wordt een spiegel voorgehouden. Je kunt in een veilige omgeving leren, dus met vallen en opstaan beter worden in je vak en groeien als projectprofessional.

De lead trainer van de NIMO trainingen is Jos Peek. Hij is een ervaren projectleider, coach en als trainer actief vanuit zijn passie om mensen in projecten te helpen om hun werk nog beter te kunnen doen.

 

“Het leukste vind ik om de mensen in projecten te helpen hun werk nog beter te doen. In de rol van trainer kan ik hier met meer plezier een bijdrage aan leveren dan als projectleider.”

 

Kies je voor professionaliseren of certificeren?

Projectmanagement gaat over het ervoor zorgen dat een project tot een zo goed mogelijke afronding komt. Dat is al een vak op zich. Je moet bijvoorbeeld een goede planning hebben, de voortgang nauwlettend in de gaten houden en de mensen in je project op de juiste manier aansturen. In onze NIMO trainingen komen alle benodigde kennis en vaardigheden van projectmanagement aan bod. Met een NIMO training kies je ervoor om je te professionaliseren; je leert verschillende vaardigheden eigen te maken en effectief in te zetten in je eigen praktijk.

 

Wil je als projectprofessional inzicht in jouw competenties? Weten waar je goed in bent en waar je nog kunt groeien? Wil je een beeld hebben bij de projecten die bij jou passen of bewijzen dat je voor een bepaald project geschikt bent? Wil je jouw competenties kunnen aantonen met een (internationaal) erkend certificaat? Kies er dan voor om je te certificeren en volg een opleiding bij NIMO waarin wij jou goed voorbereiden op een examen of assessment.

 

Kies bijvoorbeeld voor een IPMA-opleiding waarin je als projectprofessional aandacht besteedt aan alle competenties die je nodig hebt om te excelleren in jouw vak. Met een IPMA-opleiding vergroot je jouw persoonlijk leiderschap en bedrijfskundig inzicht. NIMO is keurmerkopleider IPMA.

Werken aan jouw vaardigheden

Wil jij met meer plezier en effectiviteit je werk kunnen doen? In onze trainingen word je bewust van waar je goed in bent en waar je beter in kunt worden. We reflecteren op waar je in je werk mee bezig bent en gaan in op waarom je dit doet of zo gewend bent. We helpen je daarmee verder te ontwikkelen. De trainers maken vanuit hun eigen enthousiasme voor het werk en met behulp van interactieve werkvormen actief de vertaalslag naar de praktijk. In een veilige en toch ook gezellige sfeer laten we je inzien wat je beter kunt doen en ook vooral wat je goed doet en leren we je herkennen waarom je dat moet blijven doen.

 

“Ik ben enthousiast over het vak van projectmanagement en daag mensen graag uit om zelf te reflecteren op het werk waar zij mee bezig zijn en waarom zij dit zo doen.”

 

Leren van en met elkaar

Een belangrijk kenmerk van een NIMO training is dat je veel ervaringen uitwisselt met andere deelnemers, aan de hand van oefeningen die de trainer inzet. Ook krijg je praktische handvatten en tips aangereikt. Je bent met elkaar als deelnemersgroep vooral heel praktisch aan de slag, Je voert samen oefeningen uit, je bespreekt praktijkvoorbeelden en werkt aan mini-projecten. Gewoon leren van en met elkaar door te doen. Om hier vandaan terug naar je eigen praktijk te gaan en te leren hoe een project voor jou werkt. Zowel de meer harde als zachte projectmanagementvaardigheden horen hierbij. Deze vaardigheden leer je gedurende het hele project in te zetten. Het draait erom hoe jij ervoor zorgt dat jouw project tot een succes komt en hoe jij zelf daarin het verschil kunt maken.

 

“Ik ben het meest trots wanneer ik een deelnemer na een tijd tegenkom en hoor dat de training nog steeds impact heeft, doordat er echt is geleerd en dit is toegepast in de praktijk.”

 

Groeien passend bij ieder moment in jouw loopbaan

Van aankomend projectmedewerker tot ervaren projectmanager, een NIMO training volg je omdat je wilt groeien in de rol die je vervult en mogelijk een volgende stap wilt maken in jouw loopbaan. Als projectondersteuner of projectmedewerker kun je kiezen voor de training Plannen en organiseren en de training Projectmatig werken. Deze trainingen zijn geschikt voor iedereen die behoefte heeft om meer planmatig, efficiënt, projectmatig of resultaatgericht te werken.
Als (beginnend) projectleider of ervaren projectmanager kun je kiezen voor de training Praktisch projectmanagement en de training Praktisch projectleiderschap. Deze trainingen gaan de diepte in en helpen jou om een project effectief te managen en jouw leiderschap te ontwikkelen.

 

Een NIMO training volg je om de basis van het vak projectmanagement te leren beheersen en jezelf als persoon te willen ontwikkelen. Je leert eerst goed te fietsen, daarna leer je met de juiste techniek sprongen te maken om écht een betere fietser te worden. Zo ervaren wij het ook in projecten; je leert door te vallen, weer op te staan en met een nieuwe ervaring verder te gaan.

 

“Projectleiderschap gaat uit van een project goed kunnen opzetten en beheersen, grip houden op risico’s, oog hebben voor stakeholders in je projectomgeving en nóg belangrijker jezelf beter leren kennen en de mensen in jouw team met je mee weten te krijgen.”

 

Professionalisering van jouw organisatie

Wij ondersteunen mensen en organisaties bij de ontwikkeling en professionalisering van projectmatig werken, projectmanagement, programma- en portfoliomanagement. Een NIMO training biedt een praktisch uitgangspunt en bruikbare standaard voor een incompany programma op maat. Jouw organisatie kunnen wij adviseren bij het ontwerpen van een impactvol leer- en ontwikkeltraject afgestemd op de ontwikkelbehoefte van de medewerkers. Het team van NIMO beschikt over ruime ervaring in projecten en binnen alle sectoren, zelfs internationaal.

NIMO trainingsmogelijkheden: van beginnend projectmedewerker tot ervaren projectmanager

Om een training te volgen kun je kiezen uit een training gericht op het planmatig of projectmatig leren werken, bedoeld voor mensen die meewerken aan of ondersteuning bieden in projecten. Ben je een (beginnend) projectleider of ervaren projectmanagers? Kies dan voor een training gericht op het praktisch managen van projecten of het ontwikkelen van jouw projectleiderschap.

 

Neem contact op voor advies bij het maken van jouw keuze.

Kijk voor meer informatie op:

Jos-Peek-Profielfoto-V2-250-250

Jos Peek

Lead trainer en coach
NIMO trainingen

Heb je vragen?