CAPM® en PMP®

Een PMI-certificering behalen bij NIMO?

“Als projectmanager kijk je vandaag de dag nog meer naar het waarom en het wat jouw opdrachtgever wil bereiken. Hoe kun je als PM meer waarde leveren?”

PMI Certificering

Met een PMI certificering vergroot jij je ‘business awareness’ en verbreed jij je met een ‘agile mindset’ in jouw rol van projectmanager. Je leert te kijken en reflecteren op waar je mee bezig bent en hoe jij als persoon het verschil kunt maken voor de organisatie waarvoor je werkt én voor je opdrachtgever en andere stakeholders. Ook creëer je meer bewustzijn van welke vorm van sturing en leiderschap mensen in en om jouw project nodig hebben om de werkzaamheden nog beter te kunnen doen.

De lead trainer PMI is Ronald Verheijden. Hij is een ervaren trainer, gecertificeerd coach en vakgenoot op het internationale gebied van projectmanagement.

 

“Ik vind het ontzettend leuk om met mensen te werken en heb veel plezier in het werk.”

 

Groei van mensen

Het contact met mensen en met de juiste invloed ervoor zorgen dat mensen kunnen doen wat er moet gebeuren in een project. Dat is wat hem als projectmanager motiveert en een goed gevoel geeft. Als trainer is hij toegankelijk en als gelijke van elkaar krijgt hij energie van het delen van kennis en ervaringen in projecten. Hij weet de ander een spiegel voor te houden en ziet dat de volwassenheid in de manier waarop projecten worden uitgevoerd groeit. Mensen die de certificeringsopleiding met succes doorlopen ziet hij een ontwikkeling doormaken en op meer complexere projecten terecht komen.

 

“Ik ben trots op de groei die deelnemers doormaken tijdens en na de opleiding.”

 

Praktijkgerichte aanpak

In zijn aanpak zet hij uitdagende opdrachten in, ondersteund met extra kennisoefeningen en toelichtingen, zodat je met het oog op het examen de inhoud beter kunt onthouden. Door tussendoor veel praktische opdrachten te gebruiken, beklijven de onderwerpen ook beter. De wijze waarop de inhoud wordt gebracht is overzichtelijk en maakt dat je deze snel kunt oppakken. Alle onderwerpen, zoals PMI® deze heeft omschreven, worden goed besproken en bij elk onderwerp krijg je de gelegenheid met vraagtypes te oefenen zoals je die je ook op het examen kunt verwachten. Dit maakt de opleiding aantrekkelijk. Je bereidt je goed voor op het examen en je bent in staat om de vertaalslag te maken naar je eigen projectpraktijk.

 

“Ik zorg ervoor dat de opleiding, met online of live bijeenkomsten, heel gevarieerd is.”

Inspelen op de actualiteit

PMI heeft zich in de loop der jaren goed ontwikkeld. De rol van de projectmanager staat meer centraal. PMI kijkt naar hoe deze rol verandert en sluit met de verschillende edities van de Project Management Body of Knowledge (PMBoK©) aan op wat je als projectmanager nodig hebt. Voor en door projectmanagers. Het delen van best practices is heel goed. Ook in de opleiding deel je met elkaar hoe je in het dagelijks werk bepaalde taken en werkzaamheden aanpakt. In de nieuwste (seventh) editie van de PMBoK© komt ook de wereldwijde aandacht voor agile en meer hybride vormen van projectmanagement terug. Dit zie je bijvoorbeeld in de principes die worden uitgelicht en de best practices die als standaard eenvoudig online terug te vinden zijn. De certificering gaat over de kennisgebieden: people, process en business environment. Het is nu meer een geheel geworden waar je als projectmanager je voordeel mee doet.

“Ik sta open voor nieuwe benaderingen en omarm nieuwe mogelijkheden.”

Professionalisering van jouw organisatie

Door samen met directe collega projectmanagers de opleiding incompany te volgen leer je met elkaar dezelfde taal te spreken en de filosofie te begrijpen en te beheersen. De trainer kan daarbij ingaan op de huidige manier van werken en de relatie leggen met andere best practices en hoe PMI dit beschrijft. Hierdoor wordt de inhoud nog meer herkenbaar en motiveer je elkaar in de voorbereiding naar het examen CAPM® of PMP®.

PMI certificeringsmogelijkheden: CAPM® of PMP®
Om een PMI-certificaat te behalen bestaat de keuze uit een CAPM® of PMP® certificering.

 

Neem contact met ons op voor advies bij het maken van jouw keuze.

CAPM® staat voor Certified Associate in Project Management en is een certificering die verzorgd wordt door PMI® (Project Management Institute®). Deze opleiding is gericht op projectmedewerkers en -managers die succesvol deel willen nemen aan het examen CAPM®.

PMP® staat voor Project Management Professional en is een certificering die verzorgd wordt door PMI® (Project Management Institute®). Deze opleiding is gericht op ervaren projectmanagers die succesvol deel willen nemen aan het examen PMP®.

Kijk voor meer informatie op:

Ronald-Verheijden-250x250

Ronald Verheijden

Lead associate trainer en coach
CAPM en PMP opleidingen

Heb je vragen?