IPMA-A praktijk (begeleiding assessment)

Over IPMA-A praktijk (begeleiding assessment)

Voor jou als zeer ervaren project-, programma-, of portfoliomanager of -directeur biedt IPMA-A certificering de gelegenheid om aan te tonen dat je al je competenties met succes hebt ingezet in zeer complexe projecten, programma’s of een portfolio.

 

Onder begeleiding van een ervaren NIMO IPMA-coach werk je toe naar het internationaal erkende IPMA-A certificaat. Met dat certificaat in bezit behoor je tot een exclusief gezelschap. Je staat bewust stil bij de manier waarop je je ervaring benut en zichtbaar maakt. Hierdoor bewijs je dat je het IPMA-A certificaat waard bent en vergroot je tegelijkertijd je zelfinzicht. Daarvan kan een lopend project of programma direct profiteren. Zo wordt dit begeleidingstraject meer dan het behalen van een certificaat.

 

NIMO Project Management Instituut is niet voor niets marktleider in IPMA-training en – begeleiding.

 

Doelgroep

Certificering op IPMA A niveau is bedoeld voor de zeer ervaren projectdirecteur, projectmanager, programmamanager en portfoliomanager. Voor deze certificering gelden specifieke ervaringseisen en –richtlijnen:

  • In de afgelopen 12 jaar heb je minimaal 60 maanden (‘niet-overlappende’) projectmanagementervaring opgebouwd.
  • Gedurende minimaal 36 van deze 60 maanden heb je projecten gemanaged die aan de specifieke complexiteitseisen van een IPMA-A project voldoen. De rest van je projecten mag op IPMA-B niveau zijn.

 

Doel

Het doel van onze begeleiding is tweeledig:

  • Je bent optimaal voorbereid op het IPMA-A assessmentinterview.
  • Door gerichte feedback krijg je inzicht in je functioneren als senior project-, programma- of portfoliomanager of -directeur.

 

Werkwijze

We begeleiden je bij alle stappen van de praktijkcertificering. Omdat iedere projectmanager zijn eigen kennis en ervaring heeft is het programma individueel. Je doorloopt dit met je persoonlijke begeleider, een ervaren en gecertificeerde IPMA-coach.

 

Het programma start met een pre-assessment. Als voorbereiding daarop ontvang je in te vullen documenten. Aan de hand van je ervaring en toepassing van de vaardigheden in de door jou gemanagede projecten bepaal je samen met de begeleider of certificering mogelijk is. Blijk je (nog) niet aan de toelatingseisen te voldoen, dan betaal je alleen de kosten voor het pre-assessment.

 

In overleg kiezen we het project dat zich het best leent voor certificering en stellen we een werkplan op. In de sessies begeleiden we je bij het opstellen van de documenten die je moet opleveren: het Ervaringsdocument, de Managementsamenvatting, het Zelfassessment en het Projectrapport. Aan het Projectrapport kun je beginnen wanneer IPMA Certificering op basis van de overige documenten je daarvoor toestemming verleent.

 

Tenslotte bereiden we gezamenlijk het assessment-interview voor en doen we een oefensessie.

 

Duur

Houd rekening met een doorlooptijd van zes tot negen maanden. We doen de begeleiding in meerdere sessies en uitgebreide telefonische en schriftelijke begeleiding. De sessies vinden plaats bij NIMO in Amersfoort of online.

 

Certificeringsprocedure en certificaat

LET OP: de gedetailleerde beschrijving van alle stappen van de officiële certificeringsprocedure vind je op de website van IPMA-Certificering. Voor deze procedure moet je je zelf bij IPMA-Certificering aanmelden door een persoonlijk account aan te maken. Via dit account wordt ook de betaling verwerkt. Om deze reden zijn de aanmelding bij IPMA-Certificering en de kosten voor de beoordelingen en het assessment-interview NIET opgenomen in de prijs voor de begeleiding door NIMO.

Na afloop van het interview laten de assessoren weten of je voldoet aan de eisen voor IPMA-A. Wanneer dat het geval is, ontvang je enige tijd later het officiële IPMA-A certificaat ‘Certified Project Director’, ‘Certified Programme Director’ of ‘Certified Portfolio Director’.

De trainer

Wil Hendrickx

Geen evenementen gevonden!

Heb je vragen?

Geen evenementen gevonden!