Agile competenties

Een Agile-certificering behalen bij NIMO?

“Het delen van kennis is een van mijn belangrijkste drijfveren. Je kunt me vinden op verschillende bijeenkomsten en conferenties over Agile en Innovatie, om anderen te inspireren en zelf geïnspireerd te worden.”

Tanja-Haringa-Profielfoto-250x250

NIMO associate lead trainer Agile

Tanja Haringa

Heb je vragen?

Agile Certificering

De wereld verandert snel en er is een nieuw soort leiderschap nodig om deze veranderingen goed vorm te geven. We hebben dringend behoefte aan professionals die competent zijn op veel opkomende (nieuwe)gebieden, zodat zij snel kunnen reageren op technologische innovatie, veranderende sociale verhoudingen, nieuwe arbeidsverhoudingen en nieuwe manieren van werken. We zien dat de jarenlange beproefde toepassing van wat wij in de projectmanagement-wereld als “best practices” zien, aan betekenis verliest en dat een flexibeler benadering
van verandering de weg vooruit is. Agile gaat over het focussen op wat waardevol is voor klanten door een iteratieve benadering van het plannen en leiden van projectprocessen.

De leadtrainer Agile is Tanja Haringa. Zij is Een ervaren agile project manager en coach, enthousiaste ondernemer, trainer en begeleider naar een IPMA Agile certificering.

 

“Met een Agile certificeringstraject kun je jouw competenties laten floreren en zo ook je project laten slagen. Dat maakt het een uniek traject.”

 

Delen is verbeteren

Het is mooi om kennis te delen. Omdat het zo belangrijk is. Van wat je heb geleerd kunnen andere mensen ook leren en zo er beter van worden. Ook zij kunnen hun kennis dan delen zodat weer anderen zich verbeteren. Adviseren hoe het niet moet hoort daar ook bij. De trainer gaat ‘aan’ als zij een gesprek heeft met iemand waarin zij wederzijds ideeën hebben en inspiratie krijgen van elkaar. Want daar staat zij altijd voor. Dit probeert zij altijd in haar projecten en hoopt zij bij het trainen ook te doen. In het werken met mensen combineert zij het energie krijgen met energie geven, zodat anderen ook energie krijgen.

 

“Mijn focus ligt op het ervoor zorgen dat mensen hun werkzaamheden goed kunnen uitvoeren, zodat het eindproduct afkomt en van toegevoegde waarde is voor de opdrachtgever.”

 

Pragmatische werkwijze

Doordat Tanja de transitie naar agile heeft doorleefd, kent zij beide werelden en kan zij zich tussen beide werelden goed manoeuvreren. Juist omdat zij de IPMA Agile certificering mede heeft ontwikkeld, heeft zij in alle beschikbare informatie, modellen en toepassingen gedoken. Zij kan deelnemers daarom altijd helpen met voorbeelden, vanuit de grote database die zij heeft. Zij vindt het uitdagend om aan de slag te gaan met die praktijkvoorbeelden. Ook kan zij zich heel goed verplaatsen in de ander die iets wil leren. Helpen met wat de ander kan proberen en vertellen hoe het bij haar is gelopen.

 

“De meeste energie krijg ik van nieuwe inzichten van anderen, de praktijkvoorbeelden van andere organisaties en nieuwe invalshoeken.”

Bewegen vraagt om wendbaarheid

Je bent pas een echte Agile leider als je in staat bent anderen te inspireren om de Agile mindset in praktijk te brengen. Dit stelt de organisatie daadwerkelijk in staat om waardevolle resultaten te leveren aan zowel haar klanten als stakeholders. Als gecertificeerd agile leider kun je daarom een enorme impact hebben op de wendbaarheid van de organisatie en het reactievermogen van de organisatie op veranderingen. Met een IPMA Agile Leadership certificaat bewijs je dat jij de ervaring en competenties in huis hebt om een agile organisatie vorm te geven.

 

Het is een certificaat voor de professional die ervaren is, boven de theorie staat, wendbaar genoeg is en de vaardigheden heeft om in veranderende contexten nieuwe dingen uit te proberen. Iemand die anderen helpt beter te worden, met de competenties van het individu, het team/de teams en de organisatie als uitgangspunt.

“Ik ben trots op het voor elkaar krijgen om een project goed af te ronden in een organisatie die continu in beweging is.”

Professionalisering van jouw organisatie

Kwaliteit en samenwerken staat hoog in het vaandel. Een project managen doe je niet alleen, maar met een team en de hele organisatie. Zo kijken we ook aan tegen de mogelijkheid om een opleiding incompany te verzorgen. De trainers en de organisaties waarmee we samenwerken kunnen ook echt een team kunnen vormen, een mix van kwaliteit en ervaring, jong en oud. We kunnen van elkaar leren en elkaar inspireren.

Agile certificeringsmogelijkheden:

Om een Agile-certificaat te behalen bestaat de keuze uit een IPMA Agile Leadership certificaat op niveau B, C of D. Ook kun je kiezen voor een PRINCE2 Agile, Agile PM, Scrum Master of Scrum Product Owner certificering.

 

Neem contact met ons op voor advies bij het maken van jouw keuze.

Kijk voor meer informatie op:

Tanja-Haringa-Profielfoto-250x250

Tanja Haringa

Lead associate trainer en coach
Agile competenties

Heb je vragen?