banner

Nieuwe IPMA-A gecertificeerde

  1. Nimo
  2. -
  3. Nieuws
  4. -
  5. Nieuwe IPMA-A gecertificeerde

Het laatste nieuws

Op 23 februari heeft Lex Pepping het traject naar certificering op het niveau IPMA-A op succesvolle wijze afgesloten. Lex is senior projectmanager (project director) ontwikkeling Lelystad Airport bij Schiphol Group. We feliciteren hem van harte met het behalen van deze certificering. IPMA-A is toch een bijzondere certificering. Lex kijkt zelf in een korte blog terug.

'Ik liep al een tijdje rond met het idee mij te laten certificeren op IPMA level A. Aan het Bagage Programma van 70MB op Schiphol kon het niet liggen; Dat was bijzonder, zowel qua omvang, techniek, innovatie als in de governance.


De investeringen werden gedaan door de Schiphol Group, maar het business change proces speelde vooral bij de KLM bagage-operatie. Technisch gezien zijn er nooit vertoonde hoogstandjes verricht en het project Nieuw Zuid hebben we geframed als  “De modernste bagagehal ter wereld”.
Maar het ging bij de certificering om mijn bijdrage. Bij het reflecteren hierop ben ik goed geholpen door Bart Hoitink van NIMO. Hij stelde mij de kritische vragen over wat, hoe en waarom ik heb gedaan hoe ik heb gedaan. Bijzonder leerzaam ook voor het project wat ik nu leid.


Het traject begint met het verzamelen van allerlei gegevens en documenten in het archief, zodat de assessoren een goed beeld krijgen van het programma. Het tweede deel van het rapport bestaat uit een beschrijving van mijn handelen ten aanzien van 34 harde en zachte competenties. Het traject eindigt met een assessment gesprek van twee uur waarbij ik het vuur aan de schenen werd gelegd door twee zeer ervaren programmamanagers. Het resultaat was goed: Ik ben vanaf nu “certified projects director”. Daarbij heb ik veel geleerd over het vak en mijzelf. Een mooie ervaring.'

Heeft u specifieke vragen?

contact

Nog plaatsen beschikbaar bij

Praktisch projectmanagement

Aanmelden voor deze training

IPMA-C theorie

Aanmelden voor deze training