banner

Even voorstellen: Wil Hendrickx

19-04-19

Vanaf 1 april is onze nieuwe collega Wil Hendrickx bij NIMO in dienst. In dit artikel leest u waar Wil vandaan komt en wat zijn drijfveer is.


Mijn eerste baan was bij Philips Corporate Finance als business analyst. Ik ben daar per ongeluk projectleider geworden. Later heb ik o.a. als projectleider gewerkt aan de fusie tussen ABN en Amro, als project-kwaliteitsmanager voor Campina, als adviseur voor KPN, Prorail en Nedtrain, als Programme Management Consultant voor het European Patent Office, Rijkswaterstaat en het NFI, en als lid van de Examination Board van APMG. Vanaf 1997 ben ik mij meer en meer gaan ontwikkelen als trainer en adviseur in het managen van veranderingen (portfolio-, project- en programmamanagement)


Mijn drijfveer is om organisaties te helpen om meer rendement te halen uit haar projecten en programma’s. Dit kan deels door te werken aan structuren en processen, maar zeker ook door te werken aan de persoonlijke kwaliteiten van haar medewerkers. Ik ben geen groot voorstander van de ‘one suit fits all’ benadering. Ik denk dat je, voordat je effectief organisaties en personen kunt verbeteren, eerst goed moet onderzoeken wat zij van nature al goed doen of voldoende beheersen, waarmee je meteen kijkt naar de gebieden waarop zij zich verder kunnen verbeteren. Hierdoor werk je zowel effectief als efficient aan de verbetering.

Nimo zal steeds terugvallen op een aantal bewezen methoden en technieken, maar ook haar nek uitsteken om daarnaast nieuwe, soms revolutionaire paden te bewandelen. Er moet groei zitten in de groei, en oplossingen voor vandaag zijn niet meer persé oplossingen voor morgen. Als instituut werken we voortdurend aan vernieuwingen in ons eigen vak, en laten anderen daarin mee profiteren.


Ik ben een ervaren project- en programmamanager, adviseur, coach en mede-auteur van o.a. Kansrijk risicomanagement in projecten en PRINCE2 Compact. Mijn streven is om uit onze samenwerking een blijvend resultaat achter te laten, ook al is ons contact soms maar kort en tijdelijk. Mijn voorkeur gaat uit naar allerlei vormen van ‘action learning’ waarbij de cursist vooral leert uit (nieuwe) ervaringen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inzet van gaming en simulaties in leersituaties.


Wij heten Wil van harte welkom!

 

Wil

Heeft u specifieke vragen?

contact

Nog plaatsen beschikbaar bij

Praktisch projectmanagement

Aanmelden voor deze training

IPMA-C theorie

Aanmelden voor deze training