banner

IPMA-C Begeleiding: hoe gaat dat in zijn werk?

31-07-17

Vaak krijgen wij de vraag hoe IPMA-C begeleiding er in de praktijk aan toe gaat. Wij vroegen het Jos Peek - Leadtrainer IPMA bij NIMO. Hieronder weidt hij uit over het proces en de werkwijze tijdens een IPMA-C begeleiding.

"Wat ik nooit had verwacht: Doordat mijn begeleider me heeft leren vertellen over mezelf, heb ik mezelf echt beter leren kennen als Project Manager"

De spelregels

Binnen 18 maanden na inschrijving voor het theoretisch examen IPMA-C, vindt het IPMA-C assessmentinterview plaats. Hiervoor moet je het theoretisch examen succesvol hebben afgerond.
Ter voorbereiding op het  het assessment geeft NIMO individuele maatwerk begeleiding. Samen met jouw begeleider, doorloop je het hele proces.

Intake gesprek

Bij je aanmelding ontvang je van NIMO een uitnodiging voor een intakegesprek met jouw begeleider. Tijdens de intake ontvang je gerichte toelichting en adviezen. Zo helpt de begeleider met de keuze van het project waarop je gecertificeerd wil worden, maar zal hij je ook vragen een persoonlijke planning te maken. Hieruit volgt een advies over de planning, zo weet je of deze haalbaar is en is het duidelijk wat je per fase gaat doen.

Het echte schrijfwerk

Als voorbereiding op het assessmentinterview moet je meerdere documenten aanleveren: een management samenvatting, ervaringsdocument en een zelf-assessment. Hierover krijg je per deel dat je inlevert steeds schriftelijk feedback. Bovendien kom je nog tweemaal bij elkaar voor een extra verdiepingsslag van de management samenvatting, aangevuld met telefonisch of mondeling overleg waar nodig. Zo weet je of je nog op het juiste weg zit. Ook leg je tijdens de begeleiding een "wappermap" aan met de belangrijkste documenten uit je project. Uiterlijk acht weken voor het assessment moet worden ingeschreven bij IPMA Certificering en het ervaringsdocument worden meegestuurd. Ongeveer twee weken later moeten alle overige documenten  zijn ingestuurd. 

Oefen assessment

Wanneer dat allemaal is gelukt vindt twee weken voor je échte assessment, een oefenassessment plaats. Deze wordt gehouden met jouw eigen begeleider. Door te oefenen, en de vragen te doorlopen ben je nóg beter voorbereid op de soorten vragen, het proces en het gebruiken van je "wappermap" tijdens het echte assessment. Volgens NIMO is dit dé basis voor een succesvol assessment en daarmee het verkrijgen van het officiële certificaat IPMA-C "Certified Project Manager". 

Meer weten over IPMA-C Begeleiding? Neem dan contact op!

  • IPMA
  • Advies
  • Coaching
  • Competenties
  • Sturing

Heeft u specifieke vragen?

contact

Nog plaatsen beschikbaar bij

Praktisch projectmanagement

Aanmelden voor deze training

IPMA-C theorie

Aanmelden voor deze training