banner

Een eindsprint die je zeker gaat winnen

24-06-21

Als projectmanager volg je bij ons niet zomaar een training, je neemt deel aan een Project Management Development Learning Journey. Een reis waarin je voortdurend leert en jouw projectmanagement en -leiderschapskwaliteiten op een eigentijdse manier ontwikkelt. Dit is de vijfde blog in een serie blogs waarin we de stappen van deze PMD Learning Journey doorlopen.

 

We hebben je meegenomen in onze inspirerende leerreisde voorbereiding op deze reis, hoe je vanaf de start van de reis samen van en met elkaar leert én hoe je tijdens jouw reis er voor zorgt dat er een koppeling tussen theorie en praktijk komt.

PMD Learning Journey stap 10 Website

#cartoon door Bianca Berndsen @ www.studioleff.com

 

Project Management Development Learning Journey 

In deze vijfde blog besteden wij (NIMO en Oppidum) aandacht aan de eindsprint van jouw reis op weg naar het examen.

PMD Eindsprint

Stap 10 | Tijdens de training neemt de trainer je al mee in de belangrijkste examenonderdelen, dus al tijdens de reis ben je bezig met de eindsprint. Wel zo vertrouwd als je straks echt gaat sprinten. Na het doorlopen van de cursus volgt de voorbereiding op het examen. Dit is het moment waarop de leerreis een vervolg krijgt die in je eigen handen ligt. Je bepaalt zelf de route en snelheid waarmee je jouw leerreis doorzet, maar je staat er zeker niet alleen voor. Onze trainers staan jouw gedurende de examenvoorbereiding bij met coaching en er blijft altijd ruimte om vragen te beantwoorden. Ook kan je gebruik maken van de online examentrainer, waarmee je relevante examenvragen kan oefenen om zelf te bepalen of je de stof beheerst.

 

Het examen is ook een objectief moment van transparantie en inspectie. Je toont aan dat je over de beoogde competenties beschikt. Alleen al het feit dat je even een eindsprint in moet zetten is positief. Bovendien sta je er nooit alleen voor bij Oppidum en NIMO!

PMD Stap 10 Eindsprint

Het examen | De eindsprint is ingezet als de datum voor het examen is gepland. Tijdens jouw leerreis krijg je voldoende informatie over de vorm: klassikaal of individueel. Bij een klassikaal examen is een geaccrediteerde toezichthouder aanwezig en maak je het examen via een laptop. Bij een individueel examen maak je het examen online, via ‘online proctoring’. In beide gevallen maak je het examen op een manier die vertrouwd zal aanvoelen; door het veelvuldig oefenen van de oefenexamens en de examenvragen in de online leeromgeving is deze eindsprint niets meer dan een herhaling van competenties die je al bezit! Door het succesvol afleggen van een examen en daarmee het halen van de bijbehorende certificering maak je dit ook inzichtelijk voor iedereen. 

 

Ben je geïnteresseerd in hoe onze PMD Learning Journey verdergaat en wat we nog meer beleven tijdens onze reis? Volg ons op LinkedIn @NIMO en @Oppidum, binnenkort verschijnt onze volgende blog gericht op de waarde van het leren met en van elkaar. Hopelijk tot snel!

 

Geschreven door: Simon UitholBianca van SommerenRinse van der Schoot en Franco Achtien.

 


Wie zijn wij?

NIMO en Oppidum zijn gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen op het vakgebied project-, programma-, en portfoliomanagement. We trekken samen op in de veranderende wereld van Projectmanagement. Onze PMD Learning Journey is ontstaan vanuit de gedeelde behoefte om samen meer waarde te creëren en bij te dragen aan het vak projectmanagement.

 

Een leven lang leren en ontwikkelen, met NIMO en Oppidum. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder!’

 

Heeft u specifieke vragen?

contact

Nog plaatsen beschikbaar bij

Projectmatig werken

Aanmelden voor deze training

IPMA-D

Aanmelden voor deze training

Plannen en organiseren

Aanmelden voor deze training