NIMO – OPLEIDING & TRAINING – Projectinrichting- Klaar voor de projectstart!

Projectinrichting- Klaar voor de projectstart!

Over de training Projectinrichting – Klaar voor de projectstart!

“Maak daar maar eens een projectje van”, zei mijn manager. En daar sta ik nu. Hoe moet ik met dit “projectje” beginnen? Met wie? Iedereen heeft er wel belang bij en vindt er direct van alles van. Hoe krijg ik dat allemaal bij elkaar? En welke projectdocumenten moet ik invullen? Bij ons gebruiken we minstens vijf verschillende project-templates, terwijl ze beweren dat we allemaal volgens dezelfde methode werken. Maar niemand kan mij vertellen hoe die methode precies in elkaar steekt. De meest recente versie die ik op Sharepoint heb kunnen vinden is al bijna vier jaar niet meer geactualiseerd.”

Om een project op gang te brengen moet je als projectleider vaak een paar flinke hobbels nemen. De belangrijkste spelers (opdrachtgever, stuurgroep, je team, leveranciers) krijg je immers niet zomaar op één lijn als het gaat om doel, scope, projectorganisatie of planning. Tegelijkertijd voel je in je nek ook de hete adem van je opdrachtgever, die zich hardop afvraagt waarom je nog steeds niet echt begonnen bent.

Juist in de voorbereiding en de inrichting van een project valt vaak de grootste winst te behalen. Alles wat je dan afspreekt en organiseert bespaart tijd, geld en moeite tijdens de projectuitvoering.

In de tweedaagse NIMO-training Projectinrichting – Klaar voor de projectstart! zijn dat precies de zaken waar we ons op richten. Hoe zet je je eerste stappen? Hoe leg je afspraken vast? Hoe ga je om met verschillende werkwijzen en templates in je organisatie? We doen dat in een interactieve training van vier online dagdelen.

Doelgroep

(Aankomende) projectleiders en ieder die verantwoordelijk is voor de aansturing van een deelproject of een beperkt complex project en meer inzicht wil en handvatten wil ontvangen om projecten effectief in te kunnen richten en van start te laten gaan.

Doel

Na de training ben je (beter) in staat:

  • De volledige projectcyclus te overzien en hiervoor een compleet projectplan te maken
  • Aanleiding, doel, resultaten en opdracht concreet af te bakenen en te formuleren
  • Met opdrachtgever en belanghebbenden helder over het project te communiceren
  • Projecten op te delen, in te richten en te faseren met concrete GO-NO GO momenten
  • Activiteiten, resources en financiën te plannen, te begroten en hierover te onderhandelen

Opzet

De training Projectinrichting – Klaar voor de projectstart! is een interactieve training van vier online dagdelen. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

– Omgeving, management en uitvoering

– PUC cyclus

– 7 Wijze W’s

– Opdrachtafbakening

– Inzicht in belanghebbenden

– Fasering en inrichting van projecten

– Planning /onderhandelen

– Vastleggen in een standaard projectplan

– Voorbereiding projectbeslissing en kick-off

Tijdens de training word je uitgedaagd met o.a. rollenspellen, opdrachten uitwerken in kleinere groepen en praktijkopdrachten tussen de trainingsdagen in.

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Optioneel is een uur coaching na de training om persoonlijk feedback te krijgen op je projectplan.

Online leeromgeving ANIMO

Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving ANIMO waarin je begeleid wordt in alle stappen van de training. Tussen de trainingsdagen in vind je in deze online leeromgeving je praktijkopdrachten en aanvullende documentatie. Ook kun je er communiceren met de trainer en andere deelnemers.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

STARTDATUM

LOCATIE

STATUS

INVESTERING

Heeft u specifieke vragen?

Contact

NOG PLAATSEN BESCHIKBAAR BIJ

Praktisch projectleiderschap

19/04/2021
03/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training

PRINCE2 Foundation

01/04/2021
08/10/2021

Aanmelden voor deze training

IPMA-C theorie

20/04/2021
06/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training