NIMO – OPLEIDING & TRAINING – IPMA-PMO

IPMA-PMO

Onze trainingen en opleidingen bieden wij zowel blended als volledig online aan.

Blended bij NIMO betekent een doordachte combinatie van groepsbijeenkomsten op locatie, online groepsbijeenkomsten en individuele activiteiten in onze online leeromgeving ANIMO.

Bijeenkomsten op locatie zorgen dat je los komt van je dagelijkse routine. Je leert van de trainer en van andere deelnemers en profiteert van makkelijke interactie, ervaringen en directe feedback van andere deelnemers. In onze online leeromgeving ANIMO heb je contact met je groep en met de trainer. Je ontvangt en geeft er feedback op uitgevoerde praktijkopdrachten. Bovendien vind je er tips en trucs, hand-outs, checklists en nog veel meer. Leren en ontwikkelen wordt zo een continu proces.

Dat laatste geldt ook voor onze online trainingen en opleidingen. Op dezelfde manier als bij blended profiteer je van de mogelijkheden die onze leeromgeving ANIMO biedt. Die vullen we aan met efficiënte online groepsbijeenkomsten van elk maximaal 1 dagdeel. De leerstof blijft dezelfde en we maken gebruik van gerichte werkvormen om het afstandsleren zo effectief mogelijk te maken.

Wanneer we vanwege COVID-19 een blended training moeten omzetten naar een online variant, splitsen we deze op in halve dagen: al geplande data blijven staan en we nemen contact met je op over aanvullende data.

Doelgroep

De opleiding IPMA-PMO is gericht op de beginnende of ervaren professional die projecten en/of programma’s ondersteunt in een organisatie. Uw rol kent verschillende benamingen afhankelijk van de organisatie waarin u werkt. In ieder geval ondersteunt u het management van projecten, programma’s of portfolio’s. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen en beheren van processen, procedures en werkinstructies; tools en technieken; het verstrekken van (management) informatie en advies.

Doel

U wilt meer onderbouwing van uw vakmanschap en erkenning van uw niveau door middel van certificering. Het behalen van het (nieuwe) certificaat IPMA-PMO sluit aan bij uw rol en ambitie. Na deze opleiding heeft u een stevige theoretische basis van alle aspecten van projectmanagement en de toepassing ervan, kunt u op een professionele wijze ondersteunen en bent u in optimaal staat zich voor te bereiden op het succesvol afleggen van het examen IPMA-PMO.

Werkwijze

De opleiding IPMA-PMO is verspreid over 3 maanden en bestaat uit het examen, drie dagen training en een online e-learning. Tussen de opleidingsdagen door vragen wij u opdrachten uit te werken om de vertaalslag te maken naar de praktijk. U krijgt theorie aangereikt die betrekking heeft op alle aspecten van projectmanagement en de levenscyclus van projecten. We gaan bovendien in op de toepassing in de praktijk die niet altijd volgens het boekje verloopt. Daarmee is meteen de kern van deze opleiding aangegeven. Hoe doe ik het in de praktijk en hoe ervaar ik dat?’ We vragen u besproken onderdelen te vertalen naar uw eigen praktijk en daarbij kritisch te reflecteren op uw eigen rol erin.

Aan het einde van de training heeft u een betere theoretische basis van projectmanagement en kan u nog betere ondersteuning bieden aan het (project)management.

Na de derde opleidingsdag gaat u zich zelfstandig voorbereiden op het examen waarbij u 4 maanden lang gebruik kunt maken van de IPMA e-learning van NIMO. Bij de start spreken wij de examendatum af, zodat u en de IPMA- trainer zich daarop kunnen richten. De opleiding is klaar als u geslaagd bent voor het examen IPMA-PMO.

N.B: Verlengen van de e-learning is mogelijk. De kosten hiervoor zijn € 110,- voor 2 maanden.

 

Programma

Dag 1

 • Basisbegrippen projectmanagement
 • Project-, programma-, portfoliomanagement
 • Strategie, doel, scope en opdrachtafbakening
 • Belanghebbenden
 • PMO
 • Praktijkopdracht

Dag 2

 • Faseren en structureren, organisatie en inrichting
 • Schatten en plannen
 • Risico’s en kansen
 • Persoonlijke communicatie
 • Onderhandelen, conflicten en crisis
 • Praktijkopdracht

Dag 3

 • Projectbeheersing, rapportage
 • Zelfmanagement
 • Leidinggeven
 • Projectteams en teamwerk
 • Projectafsluiting
 • Examenoefeningen

Duur

De opleiding beslaat 3 losse dagen plus examen.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

STARTDATUM

LOCATIE

STATUS

INVESTERING

Heeft u specifieke vragen?

Contact

NOG PLAATSEN BESCHIKBAAR BIJ

Praktisch projectleiderschap

19/04/2021
03/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training

PRINCE2 Foundation

01/04/2021
08/10/2021

Aanmelden voor deze training

IPMA-C theorie

20/04/2021
06/09/2021
08/11/2021

Aanmelden voor deze training