banner

IPMA-C integraal

Doelgroep

Projectleiders en -managers met minimaal 3 jaar projectmanagementervaring als verantwoordelijk projectmanager, die in deze periode projecten hebben gemanaged die voldoen aan de minimum- eisen voor IPMA-C projecten en aan de hand van een van deze projecten alle vereiste competenties willen en kunnen aantonen.

Doel

Aan de hand van het leertraject bent u (beter) in staat:

 • het examen voor het deelcertificaat IPMA-C theorie succesvol af te leggen
 • u gedegen voor te bereiden op het assessment IPMA-C
 • Het behalen van het officiële IPMA-C certificaat ‘Certified Project Manager’
 • dit traject in te vullen als een integrale leerweg en daarvan de vruchten te plukken in uw professionele praktijk
 • Feedback krijgen op het persoonlijk functioneren.

Werkwijze

Voor het behalen van het volledige IPMA-C certificaat moet u het theorie-examen en het assessment afleggen. U kunt dat in delen doen maar U kunt zich ook instellen op het hele traject in vijf stappen.

Pre-assessment (individueel)

Het programma start met een pre-assessment. Aan de hand van uw ervaring en competenties kijkt u samen met uw vaste coach of de hele certificering voor u mogelijk is. We kijken naar wat het u kan en moet opleveren en hoe de planning eruit gaat zien. Blijkt u nu (nog) niet aan de toelatingseisen te kunnen voldoen voor de hele IPMA-C certificeringsprocedure, dan betaalt u enkel het pre- assessment.

Opleiding IPMA-C (groepstraining)

Daarna volgt u de opleiding IPMA-C theorie. U kiest welke van de door NIMO geplande uitvoeringen u wilt volgen en op welke datum u IPMA-C theorie-examen wilt doen. U kunt hierbij kiezen uit 2 opties. Zie daarvoor de beschrijving van de opleiding IPMA-C. Uw coach volgt u tijdens dit proces.

Examen IPMA-C

U heeft gekozen voor een examendatum. Voor verschuiven en annuleren gelden examen spelregels. U ontvangt van het exameninstituut bericht of u geslaagd bent voor het examen. Daarna kunt u verder naar het assessment.

Begeleiding IPMA-C assessment (individueel)

U bereidt samen met de coach de documenten en het interview voor. We bewaken het leerkarakter: het gaat erom dat u zich certificeert, maar ook dat het u helpt u verder te ontwikkelen als projectmanager. Het betreft meerdere sessies en uitgebreide telefonische en schriftelijke begeleiding. De sessies zijn bij het NIMO in Soesterberg.

Assessment IPMA-C

Slaagt u, dan ontvangt u het officiële certificaat ‘Certified Project Manager’. Dit assessment wordt uitgevoerd door IPMA Certificeren en is niet inbegrepen bij deze training. 

Duur

De opleiding beslaat een blok van twee aangesloten dagen, gevolgd door drie losse dagen. Tussen de dagen kunt u oefenen op de IPMA e-learning van NIMO. Het assessment duurt 1,5 uur.

Gemiddelde score uit 1 inzending

 • Bart heeft een tijd bij ons op kantoor gewerkt, met ons samen. Dus hij weet goed wat er speelt, dat was ideaal om het zo praktijkgericht mogelijk te maken.

  Ineke

  Investering

  • opleidingsprijs : 3575,00
  • arrangement: 350,00
  • studiemateriaal: 260,00
  • examenkosten: 780,00
  • Totaal exclusief BTW: 4965,00

  Is uw organisatie niet BTW-plichtig?

  Direct inschrijven voor een training

  GEGEVENS TRAINING

  Ik wil gebruik maken van de hotelovernachting
  Ik wil een optie nemen

  GEGEVENS DEELNEMER

  ORGANISATIE GEGEVENS

  PERSOONLIJKE/PRIVE GEGEVENS (VERPLICHT BIJ IPMA OPLEIDING)

  FACTUURGEGEVENS

  Heeft u specifieke vragen?

  contact

  Nog plaatsen beschikbaar bij

  AgilePM® Foundation

  Aanmelden voor deze training

  Plannen en organiseren

  Aanmelden voor deze training

  Projectmatig werken

  Aanmelden voor deze training