banner

IPMA-C integraal: Theorie en Assessment

 1. Nimo
 2. -
 3. Opleiding & Training
 4. -
 5. IPMA-C integraal: Theorie en Assessment

IPMA-C integraal: Theorie en Assessment

IPMA4

Over IPMA-C Integraal: Theorie en Assessment

Het volledige IPMA-C certificaat bestaat uit een theorie examen en een assessment. U kunt dit in delen doen maar u kunt zich ook instellen op het traject en het als geheel doen. Tijdens de opleiding ontwikkelt u op een zeer praktische wijze zowel de harde als zachte aspecten van projectmanagement. U leert dit volgens de officiële IPMA richtlijnen.

 

Tijdens het assessment bewijst u dat u de geleerde competenties effectief en efficiënt heeft ingezet tijdens een door u geselecteerd project. Uw NIMO coach staat u bij, bewaakt de doorlooptijd en bewaakt continue het leerkarakter: het gaat erom dat u zich certificeert, maar zeker ook dat het u helpt u verder te ontwikkelen als persoon en als projectmanager.

 

NIMO Project Management Instituut is niet voor niets marktleider in IPMA training en begeleiding. De opleiding wordt gekenmerkt door een hoge mate van interactie en diverse leervormen, zowel klassikaal als online. 

Doelgroep

Projectleiders en -managers met minimaal 3 jaar projectmanagementervaring als verantwoordelijk projectmanager, die in deze periode projecten hebben gemanaged die voldoen aan de minimum- eisen voor IPMA-C projecten en aan de hand van een van deze projecten alle vereiste competenties willen en kunnen aantonen.

Doel

Dit traject omvat alle kennis en ondersteuning die nodig is voor het behalen van het volledige IPMA-C certificaat.

Aan de hand van het leertraject bent u (beter) in staat:

 • het examen voor het deelcertificaat IPMA-C theorie succesvol af te leggen
 • u gedegen voor te bereiden op het assessment IPMA-C
 • het behalen van het officiële IPMA-C certificaat ‘Certified Project Manager’
 • dit traject in te vullen als een integrale leerweg en daarvan de vruchten te plukken in uw professionele praktijk
 • feedback krijgen op het persoonlijk functioneren.

Opzet

Voor het behalen van het volledige IPMA-C certificaat moet u het theorie-examen en het assessment afleggen. U kunt dat in delen doen maar U kunt zich ook instellen op het hele traject in vijf stappen.Pre-assessment (individueel)

Het programma start met een individuele intake / pre-assessment van 1,5 uur. Aan de hand van uw ervaring en competenties kijkt u samen met uw vaste coach of de hele certificering moge­lijk is. We kijken naar wat het u kan en moet opleveren en hoe de planning eruit gaat zien. Blijkt u nu (nog) niet aan de toelatingseisen te kunnen voldoen voor de hele IPMA-C certificeringspro­cedure, dan betaalt u enkel de kosten voor het pre-assessment.

Opleiding IPMA-C (groepstraining)

Daarna volgt u de opleiding IPMA-C theorie. U kiest welke van de door NIMO geplande uitvoeringen u wilt volgen en op welke datum u IPMA-C theorie-examen wilt doen. U kunt hierbij kiezen uit 2 opties. Zie daarvoor de beschrijving van de opleiding IPMA-C. Uw coach volgt u tijdens dit proces.

Examen IPMA-C

U heeft gekozen voor een examendatum. Voor verschuiven en annuleren gelden examen spelregels. U ontvangt van het exameninstituut bericht of u geslaagd bent voor het examen. Daarna kunt u verder naar het assessment.

Begeleiding IPMA-C assessment (individueel)

U bereidt samen met de coach de documenten en het interview voor. We bewaken het leerkarakter: het gaat erom dat u zich certificeert, maar ook dat het u helpt u verder te ontwikkelen als projectmanager. Het betreft meerdere sessies en uitgebreide telefonische en schriftelijke begeleiding. De sessies zijn bij het NIMO in Amersfoort. 

Dit is individueel en moet plaatsvinden binnen 18 maanden na aanmelding voor IPMA-C theorie. U maakt een projectrapport van het in te dienen project en samen met uw coach verfijnd u dat. Tenslotte bereidt u zich voor op het assessmentinterview. 

Assessment IPMA-C

Slaagt u, dan ontvangt u het officiële certificaat ‘Certified Project Manager’. Dit assessment wordt uitgevoerd door IPMA Certificeren en is niet inbegrepen bij deze training. 

Certificaat

Bij slagen voor het theorie examen ontvangt u het officiële deelcertificaat  IPMA-C theorie. Na een succesvol assessment, ontvangt u het officiële IPMA-C certificaat ‘Certified Project Manager’.

Gemiddelde score uit 1 inzending

 • Bart heeft een tijd bij ons op kantoor gewerkt, met ons samen. Dus hij weet goed wat er speelt, dat was ideaal om het zo praktijkgericht mogelijk te maken.

  Ineke

  Investering

  • Opleidingsprijs: 3995,00
  • Arrangement: 400,00
  • Studiemateriaal: 325,00
  • Examen: 800,00
  • Totaal exclusief BTW: 5520,00

  Is uw organisatie niet BTW-plichtig?

  Direct inschrijven voor een training

  GEGEVENS TRAINING

  Ik wil gebruik maken van de hotelovernachting
  Ik wil een optie nemen

  GEGEVENS DEELNEMER

  ORGANISATIE GEGEVENS

  PERSOONLIJKE/PRIVE GEGEVENS (VERPLICHT BIJ IPMA OPLEIDING)

  FACTUURGEGEVENS

  Ik accepteer de
  Ik wil de nieuwsbrief graag ontvangen

  Heeft u specifieke vragen?

  contact

  Nog plaatsen beschikbaar bij

  Pop-up webinar: Virtual Project teams

  Aanmelden voor deze training

  IPMA-D Fasttrack

  Aanmelden voor deze training

  IPMA-C Theorie Fasttrack

  Aanmelden voor deze training