banner

IPMA-C integraal: theorie en assessment begeleiding

 1. Nimo
 2. -
 3. Opleiding & Training
 4. -
 5. IPMA-C integraal: theorie en assessment begeleiding

IPMA-C integraal: theorie en assessment begeleiding

IPMA4

Wij geloven sterk in de kracht van groepstrainingen op locatie: weg van de dagelijkse routine, leren van de trainer en van elkaar, profiteren van makkelijke interactie, ervaringen en feedback van andere deelnemers. Onze planning van trainingsdagen is hierop gebaseerd.

 

Wanneer dit niet mogelijk blijkt vanwege COVID-19, zetten we de training om naar de online variant. De stof blijft dezelfde en we maken gebruik van gerichte werkvormen om het afstandsleren zo effectief mogelijk te maken. Volle dagen online training passen daar niet in. Daarom verdelen we de training over halve dagen: de al geplande data blijven staan en we nemen contact met u op over aanvullende data.

Over IPMA-C Integraal: Theorie en Assessment Begeleiding

Ons traject IPMA-C Integraal ondersteunt je van begin tot eind bij volledige IPMA-C certificering. Na een gezamenlijke toets of je projectervaring en competenties voldoen aan de toelatingseisen voor certificering begin je met de voorbereiding op het theorie-examen. Wanneer je dit hebt behaald, ga je werken aan je bewijsstukken voor het officiële assessment bij IPMA-Certificering. Om je zo goed mogelijk op het assessment-interview voor te bereiden doe je een oefenassessment met twee IPMA-coaches van NIMO. Tijdens het officiële assessment toon je tenslotte aan dat je de vereiste competenties effectief hebt ingezet tijdens een (of meer) van je projecten.

 

Je NIMO-coach staat je gedurende het traject continu bij en bewaakt de doorlooptijd en het leerkarakter. Niet alleen gaat het erom dat je je certificeert, maar zeker ook dat het traject helpt je verder te ontwikkelen als persoon en als projectmanager.

 

NIMO Project Management Instituut is niet voor niets marktleider in IPMA training en begeleiding. De begeleiding kent hoge mate van interactie en diverse leervormen, zowel individueel, klassikaal als online. 

Doelgroep

De begeleiding is gericht op projectleiders en projectmanagers die in aanmerking komen voor certificering op het niveau IPMA-C.

 

Dat betekent dat:

 • Je in de afgelopen 6 jaar 36 maanden projectmanagementervaring hebt opgedaan, en
 • De projecten die je in die periode hebt gemanaged aan de minimumeisen van een IPMA-C project voldoen

 

Kennis op het niveau van de training ‘Praktisch projectmanagement’, een certificaat IPMA-D óf PRINCE2 Foundation en/of Practitioner is aan te bevelen.

Doel

Dit traject omvat alle kennis en ondersteuning die nodig is voor het behalen van het volledige IPMA-C certificaat.

 

Aan de hand van het traject ben je (beter) in staat:

 • het examen voor het deelcertificaat IPMA-C theorie succesvol af te leggen
 • je grondig voor te bereiden op het praktijkassessment IPMA-C
 • het officiële IPMA-C certificaat ‘Certified Project Manager’ te behalen
 • dit traject in te vullen als een integrale leerweg en daarvan de vruchten te plukken in je professionele praktijk
 • met behulp van feedback je persoonlijk functioneren te onderzoeken

Opzet

Voor het behalen van het volledige IPMA-C certificaat moet je het eerst het theorie-examen en vervolgens het assessment afleggen. In IPMA-C Integraal hebben we deze twee (eveneens afzonderlijk bij NIMO te bestellen) componenten in een compleet traject geïntegreerd. Dit bestaat uit vijf stappen:

 

1 Pre-assessment (individueel)

Het programma start met een pré-assessment: een individuele intake van 1,5 uur. Samen met je vaste coach beoordeel je of je projectervaring en competenties volledige certificering moge­lijk maken. We bespreken wat je, naast certificering, nog uit het traject zou willen halen en welke planning daarbij hoort. Wanneer je (nog) niet aan de toelatingseisen voor de volledige IPMA-C certificeringspro­cedure voldoet, dan betaal je alleen de kosten van het pre-assessment.

 

2 Opleiding IPMA-C theorie (groepstraining)

Vervolgens volg je de opleiding IPMA-C theorie. Je selecteert hiervoor een van de door NIMO ingeplande uitvoeringen.  Bij de start van de opleiding bepaal je eveneens de datum waarop je examen gaat doen.

 

Je coach begeleidt je tijdens dit proces.

 

3 Theorie-examen IPMA-C

Je kiest bij de start van de opleiding uit twee door ons voorgestelde examendata. Aan later eventueel verschuiven of annuleren van de examendatum zijn kosten verbonden. Op de examendag leg je het officiële examen af bij IPMA Certificering in Nieuwegein.

 

Je ontvangt van hen bericht of je geslaagd bent voor het examen. Wanneer je het deelcertificaat IPMA-C Theorie hebt behaald, kun je door naar de volgende stap.

 

4 Begeleiding IPMA-C assessment (individueel)

Je bereidt samen met de coach de documenten en het interview voor. We bewaken het leerkarakter: het gaat erom dat je je certificeert, maar ook dat het traject helpt je verder te ontwikkelen als projectmanager. We doen dit in meerdere sessies en door middel van uitgebreide telefonische en schriftelijke begeleiding. De sessies vinden plaats bij NIMO in Amersfoort of online. 

 

Houd bij het plannen van deze stap in de gaten dat je het officiële assessment binnen 18 maanden na het behalen van IPMA-C theorie moet afleggen. Na het inleveren bij IPMA-Certificering van je voltooide Managementsamenvatting en Zelfassessment bereid je je voor in een oefenassessment met twee IPMA-coaches van NIMO.

 

LET OP: Je moet jezelf aanmelden voor het assessment-interview bij IPMA Certificering. Hiervoor maak je een persoonlijk account aan. Via dit account wordt ook de betaling verwerkt. Om deze reden zijn de aanmelding bij IPMA Certificering en de kosten voor het assessment-interview NIET opgenomen in de prijs voor de  begeleiding door NIMO.

 

5 Assessment IPMA-C

In het assessment beoordelen twee IPMA-assessoren of je voldoet aan de eisen voor IPMA-C. Wanneer je slaagt, ontvang je het officiële certificaat ‘Certified Project Manager’.

Gemiddelde score uit 1 inzending

 • Bart heeft een tijd bij ons op kantoor gewerkt, met ons samen. Dus hij weet goed wat er speelt, dat was ideaal om het zo praktijkgericht mogelijk te maken.

  Ineke

  Investering

  • Opleidingsprijs: 3995,00
  • Arrangement: 400,00
  • Studiemateriaal: 325,00
  • Examen: 800,00
  • Totaal exclusief BTW: 5520,00

  Is uw organisatie niet BTW-plichtig?

  Direct inschrijven voor een training

  GEGEVENS TRAINING

  Ik wil gebruik maken van de hotelovernachting
  Ik wil een optie nemen

  GEGEVENS DEELNEMER

  ORGANISATIE GEGEVENS

  PERSOONLIJKE/PRIVE GEGEVENS (VERPLICHT BIJ IPMA OPLEIDING)

  FACTUURGEGEVENS

  Ik accepteer de
  Ik wil de nieuwsbrief graag ontvangen

  Heeft u specifieke vragen?

  contact

  Nog plaatsen beschikbaar bij

  IPMA-C theorie

  Aanmelden voor deze training

  PRINCE2® Practitioner

  Aanmelden voor deze training

  Managing Successful Programmes Foundation

  Aanmelden voor deze training