banner

IPMA-B praktijk (begeleiding assessment)

 1. Nimo
 2. -
 3. Opleiding & Training
 4. -
 5. IPMA-B praktijk (begeleiding assessment)

IPMA-B praktijk (begeleiding assessment)

Over IPMA-B Praktijk

Voor de zeer ervaren project-, programma-, of portfoliomanager biedt IPMA-B certificering de gelegenheid om uzelf te bewijzen op uw competenties bij complexe projecten, programma’s of portfolio. U werkt toe naar een internationaal erkend certificaat IPMA-B.

 

In dit begeleidingstraject, dat u samen met een ervaren IPMA coach doorloopt, staat u bewust stil bij de manier waarop u uw ervaring benut en zichtbaar maakt. Hierdoor bewijst u niet alleen het IPMA-B certificaat waardig te zijn, maar vergroot u tevens inzicht in uzelf, en verbetert u zichzelf in uw lopend project of programma. Zo wordt dit begeleidingstraject meer dan het behalen van een certificaat.

 

NIMO Project Management Instituut is niet voor niets marktleider in IPMA training en begeleiding. 

Doelgroep

Certificering op IPMA B niveau is bedoeld voor de zeer ervaren projectmanager, programmamanager en portfoliomanager. Voor deze certificering gelden specifieke ervaringseisen en –richtlijnen.

Doel en opzet

De begeleiding IPMA-B bereidt u voor op de certificering door gedegen ondersteuning bij de te nemen stappen. Omdat iedere projectmanager zijn eigen kennis en ervaring heeft is het programma individueel. U doorloopt het programma met uw begeleider, een ervaren en gecertificeerde IPMA-coach die past bij de certificeringslijn die u hebt gekozen. Met dit certificaat bewijst u complexe projecten, programma’s of portfolio’s zelfstandig te kunnen leiden.

Studieprogramma

Het programma start met een persoonlijke intake: het pre-assessment. Als voorbereiding daarop ontvangt u een aantal documenten. Aan de hand van uw kennis, ervaring en vaardigheden bepalen we gezamenlijk of certificering mogelijk is. Blijkt u nu (nog) niet aan de toelatingseisen te kunnen voldoen voor de IPMA-B certificering, dan betaalt u enkel de kosten voor het pre-assessment. 

 

De procedure omvat een examen, op te leveren documenten om het niveau aantoonbaar te maken en een assessment. We bereiden u voor op het examen dat bestaat uit open vragen en korte casussen. Zo nodig maken we daarvoor een studieplan. We kiezen uw project, programma of portfolio, dat geschikt is voor certificering. In de sessies nemen we de documenten door die u moet opleveren en ondersteunen we bij het maken van het projectrapport. Tenslotte bereiden we gezamenlijk het assessment-interview voor. 

Voorbereiding en studiebelasting

De voorbereiding en uitwerking van alle documenten is afhankelijk van de mate waarin u in staat bent om gefocust te werken aan het traject en de reflecties op uw bewezen projectmanagement competenties kunt verwoorden. In ieder geval moet u rekening houden met een studiebelasting van 60 tot 100 uur.

Examen en certificaat

Bij de start vragen wij u uit 2 mogelijke assessmentdata te kiezen, zodat u en de IPMA coach zich daarop kunnen richten. U moet rekenen op een totale doorlooptijd van zes tot negen maanden.

 

Na een succesvol assessment, ontvangt u het officiële IPMA-B certificaat, waarmee u zich ‘Certified Senior Project Manager’, ‘Certified Senior Programme Manager’ of ‘Certified Senior Portfoliomanager’ mag noemen.

  Investering

  • Opleidingsprijs: 2850,00
  • Totaal exclusief BTW: 2850,00

  Is uw organisatie niet BTW-plichtig?

  Direct inschrijven voor een training

  GEGEVENS TRAINING

  Ik wil gebruik maken van de hotelovernachting
  Ik wil een optie nemen

  GEGEVENS DEELNEMER

  ORGANISATIE GEGEVENS

  PERSOONLIJKE/PRIVE GEGEVENS (VERPLICHT BIJ IPMA OPLEIDING)

  FACTUURGEGEVENS

  Ik accepteer de
  Ik wil de nieuwsbrief graag ontvangen

  Heeft u specifieke vragen?

  contact

  Nog plaatsen beschikbaar bij

  IPMA - projectmanagement - basis

  Aanmelden voor deze training

  IPMA - examentraining

  Aanmelden voor deze training

  Projectmatig werken

  Aanmelden voor deze training